Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?

Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?

7 Haziran seçiminde oy kaybetmesi halinde istifa edeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçim sonuçlarından memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç değil" dedi.

2011 genel seçiminde 25.9 oy alan CHP'nin oyu 7 Haziran seçiminde 24.96'ya düştü. Buna rağmen CHP yönetimi seçimden başarı ile çıktıklarını savundu.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından CHP Genel Merkezi önünde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil. Şimdilik değerlendirmem bu kadar” dedi.


Kılıçdaroğlu'nun genel merkezden ayrılmasının ardından CHP adına seçim değerlendirmesini Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç yaptı. 

Konuşmasına “13 yıldır ilk kez gittikçe baskıcı bir yönetim anlayışına dönüşen iktidar bugün itibarıyla sandıkta millet tarafından düşürülmüştür. Bu milletimizin büyük sağduyusunu göstermektedir” diye başlayan Koç, seçim sonuçlarını “milletin zaferi” olarak niteledi.

Haluk Koç, seçimin esas kaybedeninin Erdoğan olduğunu savunarak, “Türkiye 8 Haziran sabahı barışı, özgürlüğü ve kardeşliği kucaklayan bir yeni sabaha kalkacaktır. Bu seçimin asıl kaybedeni sayın Erdoğan’dır” dedi.

CHP'nin hükümeti kuracak en önemli aktör haline geldiğini ileri süren Koç, seçim sonuçlarını partisi açısından şu 4 madde ile özetledi: 

1- AKP iktidarı sona ermiştir. 2- Bekleme odasına alınmış parlamenter demokrasi kazanmıştır. 3- Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir. 4- CHP, şu andan itibaren demokrasimizin tüm kurum ve kurallarıyla işlevsellik kazanması için her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN