Kılıçdaroğlu'ndan "Atatürk Posteri" açıklaması: Niye indirsin Allah aşkına!

Kılıçdaroğlu'ndan "Atatürk Posteri" açıklaması: Niye indirsin Allah aşkına!

CHP'deki 'Atatürk Posteri' krizi, Aylin Nazlıaka'yı partiden kovulma noktasına getirdi. 'Atatürk'ün resmi indirildi' iddiasını gündeme getiren Nazlıaka ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilirken bu konuda ilk kez konuşan Kılıçdaroğlu, "Bir CHP milletvekili Atatürk'ün fotoğrafını niye indirsin Allah aşkına? Başka derdi mi yok bu adamın?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li bir milletvekilinin Meclis'teki odasından Atatürk fotoğrafını indirdiği iddialarına ilişkin, "Atatürk sadece CHP'nin değil, Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı liderlerinden, bu coğrafyanın ortak değerlerinden birisidir, onun fotoğrafını niye indirelim? Kaldı ki indirildiği söylenen çerçeve, Meclis'in demirbaşı, bütün milletvekillerinin odasında aynı tablo var. Oradan sökülmesi, takılması ustalık işi" dedi.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"CHP'li bir milletvekili tarafından Atatürk resmi gerçekten indirildi mi? Suçlu Aylin Nazlıaka mı? Aylin Hanım bu ismi size söyledi mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, bu olay ortaya çıktıktan sonra araştırma yaptıklarını, hazırlanan rapor doğrultusunda, Nazlıaka'nın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki için Pazar günü Parti Meclisi'ni toplayacaklarını söyledi.

Parti Meclisi'nin (PM) önemli bir karar organı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Nazlıaka'nın disipline gönderilip, gönderilmeyeceğinin gerekçelerinin ortaya konulması gerektiğini söyledi.

"Atatürk resmini duvarına asmayan bir siyasetçinin varlığının kabul eder miydiniz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Asla. Bir sefer Atatürk'ü sadece CHP ile özdeşleştirmek doğru değil. Atatürk sadece CHP'nin değil, Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı liderlerinden, bu coğrafyanın ortak değerlerinden birisidir, onun fotoğrafını niye indirelim? Kaldı ki indirildiği söylenen çerçeve, Meclis'in demirbaşı, bütün milletvekillerinin odasında aynı tablo var. Oradan sökülmesi, takılması ustalık işi" yanıtını verdi.

Bazı CHP'li milletvekillerinin odasında böcek araması yapıldığında, fotoğrafların bugüne kadar birkaç kez indirildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu fotoğrafların tekrar duvara asıldığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün ayrı bir değerinin olduğunu belirterek, "Bir CHP milletvekilinin Atatürk posterini indirmesi, hiç kimsenin asla düşünemeyeceği bir şeydir. Mümkün değil" diye konuştu.

"Aylin Hanım'ın suçu ne?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, Nazlıaka'nın isim vermemesi nedeniyle, bütün milletvekillerini töhmet altında bıraktığını söyledi.

Siyaset alanını dar bulan, siyaset yapmakta zorlanan bir çevrenin, söz konusu gelişmeleri manşetlere çektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Son derece saçma bir şey. Bir CHP milletvekili Atatürk'ün fotoğrafını niye indirsin Allah aşkına? Başka derdi mi yok bu adamın? Gerçekten varsa öyle bir şey, onun zaten CHP'de yeri yoktur" dedi.

"Bu kapıdan içeri giremez"

Atatürk üzerinden CHP'ye saldırmak isteyen çevrelerin bulunduğunu ileri süren CHP lideri, Mustafa Kemal'e sevgilerinin asla tartışılamayacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse Atatürk'ün resmini indirmemiş mi?" sorusuna, "Hayır, biz bilmiyoruz ki. Tartışılan Aylin Hanım'ın söyledikleri. Bir milletvekili indirmiş ve Aylin Hanım onu söylemiyorsa, diğer bütün milletvekillerini töhmet altında bırakıyor demektir. Ben kendisinden rica ediyorum, hangi milletvekili indirmişse, Yüksek Disiplin Kurulu'na bunu söylemesi lazım. Gereğini biz yaparız" yanıtını verdi.

"Böyle bir milletvekili varsa, onla çalışır mısınız?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Çalışılır mı? Asla. Bu kapıdan içeri giremez" dedi.

"Usta söküp takabilir"

Atatürk resminin indirilmesine ilişkin haber yapan medya kuruluşlarına ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Hükümet yanlısı medya da bir numaralı Atatürkçü kesildi. Diğer kanat da var" ifadesini kullandı.

CHP lideri, "Atatürk konusunda hassas olan bir medya da var" denilmesi üzerine şöyle konuştu:

"Ben, onların Atatürk konusunda hassas olduklarına inanmıyorum. Benim anladığım Atatürk ile onların anladığı Atatürk arasında dağlar kadar fark var."

"Biz sosyal demokrat bir partiyiz"

CHP'nin "Alevi partisi" olduğuna yönelik eleştirilerin anımsatıldığı Kılıçdaroğlu, "Asla öyle birşey yok. Biz, sosyal demokrat bir partiyiz. Eğer birisi Alevi kimliği, etnik kimliği, inanç göstergesi nedeniyle, 'Ben CHP'li olayım' diyorsa, o CHP'li değildir. Biz herkesin kimliğine, inancına eşit bakarız. Keşke bütün Aleviler CHP'ye oy verse. Sandıklara baktığımız zaman, önemli bir Alevi vatandaşın bize oy vermediğini gayet iyi biliyoruz" ifadesini kullandı.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN