Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi'ndeki gözaltılara tepki: Melih Bulu görevi bırakmalı

Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi'ndeki gözaltılara tepki: Melih Bulu görevi bırakmalı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı protesto düzenleyen çok sayı öğrencinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler artarak devam ediyor. Siyasilerden art arda “gençleri rahat bırakın” tepkisi gelirken, İstanbul Valiliği de toplam 159 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.  

Bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya heabı üzerinden yaşananları sert bir dille eleştirerek, öğrencilere destek verdi.  

Melih Bulu’yu istifaya devam eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

Üniversitelerini, liyakati ve adaleti savundukları için gençlerin gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınması kabul edilemez... Rektör Melih Bulu görevinden ayrılıp bu çirkin duruma son vermelidir. #AslaAşağıBakmayacağız 

Haksızlığa boyun eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleriyle #AslaAşağıBakmayacağız diyen gençlerimizle ve aileleriyle beraberiz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN