Kilis'te terör operasyonu: 12 gözaltı

Kilis'te terör operasyonu: 12 gözaltı

Kilis'te düzenlenen terör operasyonunda, Suriye’den Türkiye’ye geçiş yapan 9 yabancı uyruklu DEAŞ ve PKK’lı terörist ile 3 kişi yakalandı.

Kilis İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı ile yaptığı koordineli çalışma neticesinde, Suriye’den Türkiye’ye Demirışık köyü yakınlarından Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla giren 1 Suriye, 1 Mısır, 1 Filistin, 6 Endonezya uyruklu şahıs ile birlikte göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen M.İ., Suriye uyruklu, B.E, Suriye uyruklu, N.T., Türk vatandaşı gözaltına alındı.

9 yabancı uyruklu ile 3 göçmen kaçakçısı sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklandı. Yakalanan göçmenlerin İl Jandarma Komutanlığına bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan ayrıntılı araştırmasında, H.A., Mısır uyruklu ve A.H., Filistin uyruklu isimli şahısların DEAŞ terör örgütü üyesi oldukları, F.M., Suriye uyruklu isimli şahsın PKK/PYD terör örgütü üyesi olduğu tespit edildi.

KİLİS/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN