Kırsalda çöken PKK Bayık’ın ‘Kolay eylem yapın’ talimatıyla bombalı pusulara sarıldı

Kırsalda çöken PKK Bayık’ın ‘Kolay eylem yapın’ talimatıyla bombalı pusulara sarıldı

Kırsalda ve şehirde ardarda ağır kayıp veren terör örgütü, kanlı yüzünü bu kez Şemdinli’de gösterdi. 5 ton bomba yüklü kamyonla jandarma karakolu önündeki kontrol noktasına yapılan saldırıda 10 asker, 8 sivil, 18 kişi şehit oldu, 11’i asker 27 kişi yaralandı. Askeri kaynaklar örgütün zayıflığını gizlemek için sivil asker ayrımı yapmadan saldırdıklarını belirtti.

HİLAL ÖZTÜK

TSK’nın kırsalda ve şehirdeki yoğun operasyonlarıyla ağır kayıp veren terör örgütü, moral kazanmak için en kolay hedeflere yöneldi. PKK lider elebaşlarından Murat Karayılan’ın Eylül’de verdiği talimatı yerine getiren teröristler, yol kontrol noktasına saldırı düzenledi. Şemdinli merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Durak Karakolu önünde yol kontrolü yapan jandarmalara ve minibüs bekleyen vatandaşlara bomba yüklü kamyonla yapılan saldırda 10’u asker 8’i sivil 18 kişi şehit oldu, 11’i asker, 27 kişi yaralandı.

DUR İHTARINA UYMADILAR

Araç ve kimlik kontrolü yapılırken yaklaşık 5 tonluk bomba yüklü kamyonla yaklaşan PKK’lı teröristler dur ihtarına uymadı. Kamyonu kontrol noktasına doğru süren teröristlere askerler ateş açtığı sırada, bombayı infilak ettirdi. Patlamanın şiddetiyle yolda 15 metre çapında, 6-7 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlamada Durak Karakolu’nun nizamiyesi ağır hasar gördüğü.

YOK OLMAYA DOĞRULAR

Askeri kaynaklar örgütün kırsalda yok olmaya doğru gittiğini, teröristlerin moralini yükseltmek için buldukları her fırsatı kullandıklarını belirtti. Teröristlerin yaşadığı çaresizliğin telsiz görüşmelerine de sık sık yansıdığını belirten kaynaklar “Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar sonucunda PKK büyük ölçüde adam ve mühimmat kaybına uğradı. Son operasyonlarda örgüt mensupları ‘mühimmatımız kalmadı, yiyeceğimiz kalmadı’ diye telsizle açıkça konuşuyor. Teröristlerin varlığı bu bölgede çöküntü içinde” dedi. PKK’nin tecrübeli kadrosunun çoğunu kaybettiğini belirten askeri kaynaklar “Aşırı bir moral bozukluğu içine girdiler. Şemdinli’de yapılan bu saldırı, terör örgütünün bozulan moralini yükseltmeye yönelik haince bir saldırı. Kısacası intihar türü eylemlerle varlığını sürdürmeye çalışıyor. Ankara’da planlayıp da başaramadıkları saldırının altında da bu gerçek yatıyor” diye konuştu.

KARAYILAN’IN TALİMATI

Askeri kaynaklar terör örgütüne karşı sürdürülen mücadele azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, dünkü saldırının Karayılan’ın Eylül ayında verdiği talimatın yerine getirilmesi olduğunu belirtti. Teröristlerin en kolay hedeflere yöneldikleri, zayıfladıklarını örtbas etmek amacıyla kontrol noktalarını hedef aldıklarını ifade eden askeri kaynaklar “Karayılan’ın teröristlere moral vermek için geçtiğimiz ay Türkiye sınırına kadar gelip burdan telsiz anonsu bile yaptığı tespit edildi. Çünkü örgütte isyan hali artık açıkca görülüyor. Ayrıca 100’lerce terör saldırısı ihbarı yapılıyor. Onlarca saldırı da önleniyor” dedi.

Bu arada RTÜK, Durak Karakolu’na yönelik terörist saldırıyla ilgili Başbakanlığın yazısıyla geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

16-10/10/10krr8-docka.jpg

DOÇKA ELE GEÇİRİLDİ

4 Ağustos’tan bugüne kadar Hakkari’de yapılan operasyonlarda 387 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca 30 Ağustos’ta başlatılan ve 4 Ekim’den itibaren ikinci bölümü devam eden  Çukurca Uzundere genel bölgesinde ise Han tepe, Seni Tepe, Kale Tepe, Dağbaşı Tepe, Çilekli Tepe, Gerdi Tepe, Güven Dağı bölgelerinde devam eden ve yoğun çatışmaların yaşandığı operasyonlarda 267 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Hakkari Çukurca kırsalında Güven Dağı bölgesine savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen Doçka mevzii imha edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN