Kızılay'dan Halep'ten tahliye edilenler için 10 bin çadırlık altyapı hazırlığı

Kızılay'dan Halep'ten tahliye edilenler için 10 bin çadırlık altyapı hazırlığı

Türk Kızılayı, Halep'ten tahliye edilenler için sınıra 6-7 kilometre mesafede 10 bin çadırlık altyapı çalışmaları sürdürüyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki doğu Halep'ten tahliye edilenler için yürütülen çalışmalara ilişkin, ''İdlib içerisinde sınırımıza 6-7 kilometre mesafesi olan bir bölgede çalışmalar yürütülüyor. En kısa zamanda kapasite oluşturulmuş olacak. Altyapı hazırlığı 10 bin çadır için yapılıyor'' dedi.

3-4 GÜNDEN BİTECEK

Kınık, Cilvegözü Sınır Kapısı önünde Yaptığı açıklamada, çadır kentlerin yapımı için iş makinelerinin İdlib bölgesine girdiğini ve çalışmalara başladığını bildirdi. Kısa süre içerinde de çadır kentlerin altyapı çalışmalarının yapılacağını ifade eden Kınık, şöyle devam etti:

''İdlib içerisinde sınırımıza 6-7 kilometre mesafesi olan bir bölgede çalışmalar yürütülüyor. En kısa zamanda kapasite oluşturulmuş olacak. Alt yapı hazırlığı 10 bin çadır için yapılıyor. Ama sanırım o rakama ihtiyaç duymayacağız. İçerisinde gıda, mobil tuvalet, duşlukları, okul, sağlık hizmetlerinin verileceği merkezi ve tüm bunları barındırabilecek modern bir konaklama tesisi olacak inşallah.'' Kınık, çadır kent çalışmalarının ilk etabının 3-4 gün içerinde tamamlanması planladıklarını sözlerine ekledi.

HATAY/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN