Kızılay'dan 'kurban kampanyasına dair belgeler gönderilmedi' açıklaması

Kızılay'dan 'kurban kampanyasına dair belgeler gönderilmedi' açıklaması

Kurum içi Denetim Raporu'nda yer alan “2018 kurban kampanyasıyla ilgili belgeler istenmesine rağmen verilmedi" iddiasına Kızılay'dan cevap verdi.

Kızılay, Denetim Raporu'ndaki tespit için, “Denetim Kurulu'nun rapor hazırladığı dönemde kurban kesim sürecine ilişkin iş ve işlemler tamamlanmadığı için kendileri söz konusu süreci değerlendirememişlerdir” dedi.

Kızılay'ın açıklaması şöyle:

“2018 yılında 154 bin 845 adet kurban vekaleti almış ve bu vekaletlerin gereğini de hiçbir şüpheye yer bırakmadan ülkemizde ve dünyanın onlarca ülkesinde yerine getirmiştir. Bu sürece ilişin rapor 2018 yılının Eylül ayında sosyal medya hesaplarından kamuoyu ile paylaşılmıştır. 2018 yılı vekaletle kurban kesimine ilişkin iddialar defalarca ortaya atılmış ve cevapları verilmiştir.

"HERHANGİ BİR KURAL HATASINA RASTLANMADI"

Haberde de belirtildiği gibi, Denetim Kurulu'nun rapor hazırladığı dönemde kurban kesim sürecine ilişkin iş ve işlemler tamamlanmadığı için kendileri söz konusu süreci değerlendirememişlerdir. Ancak ardından gerek Kızılay iç denetim mekanizmaları gerekse İçişleri Bakanlığı Müfettişleri süreci tüm yönleri ile incelemiş ve herhangi bir kural ve usül hatasına rastlamamışlardır.”

"İYİ NİYETLİ OLMAYAN GİRİŞİMLER YAPILIYOR"

Kızılay, son dönemde kendilerine karşı 'iyi niyetli olmayan' girişimler yapıldığını da savundu ve “Kızılay ile toplumun kurduğu 152 yıllık bağı koparmayı amaçlayan bu girişim de daha önceki maksatlı girişimler gibi Kızılay'ın bağışçıları, gönüllüleri ve onlardan faydalanan milyonların oluşturduğu iyilik duvarında parçalanacaktır” dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN