Kızılhaç'tan Yemenli taraflara çağrı: Anlaşma yapın

Kızılhaç'tan Yemenli taraflara çağrı: Anlaşma yapın

Kızılhaç, Yemen'deki taraflara anlaşma çağrısı yaparak "Çarşı ve pazarlara, havalimanlarına, sivil yerleşim bölgelerine, hastanelere ve okullara yönelik saldırılar, uluslararası insan hakları yasalarını ihlal anlamı taşır" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Yemen'deki taraflara halkın sıkıntılarına son verecek bir anlaşma yapma çağrısında bulundu.

Ülkenin kuzeyindeki Sada kentinde halk pazarına düzenlenen saldırının ardından ICRC Yemen Ofisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Çarşı ve pazarlara, havalimanlarına, sivil yerleşim bölgelerine, hastanelere ve okullara yönelik saldırılar, uluslararası insan hakları yasalarını ihlal anlamı taşır." ifadeleri kullanıldı.

Yemen'de çatışan taraflara halkın sıkıntılarına son verecek bir anlaşma yapma çağrısında bulunulan açıklamada, sivillerin hedef alınmaması vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Husiler dün akşam yaptıkları açıklamada Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Sada kentindeki bir halk pazarına düzenlediği saldırıda 13 sivilin öldüğünü, 26 kişinin yaralandığını iddia etmişti. Koalisyon güçleri ise iddiaları yalanlamış, söz konusu saldırıyı Husilerin gerçekleştirdiğini ileri sürmüştü.

ADEN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN