Kızlardan dramatik veda: İspanya'ya son saniyede yenildik

Kızlardan dramatik veda: İspanya'ya son saniyede yenildik

Rio'da ülkemizi temsil eden tek takım olan Kadın Milli Basketbol Takımımız, çeyrek finalde İspanya karşısında destan yazmaya 4 saniye kadar yakındı. Ancak Cruz son saniyede mucize bir şutu basket yaparak takımına 64-62'lık galibiyeti getirdi, Potanın Perileri'nin hayallerini yıktı.

Brezilya'daki 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Kadın Basketbol Takımımız, İspanya ile çeyrek finalde karşılaştı. Mücadelenin sonuna kadar üstünlüğünü rakibine hissettiren, farkı da bir ara 8'e kadar çıkarmayı başaran Potanın Perileri, parkeden son saniye basketiyle 64-62 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.
Mücadele Ay-Yıldızlılar iyi başladı. İlk dakikalarda özellikle Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders ile pota altında üstünlüğünü kabul ettiren Milliler, ilk çeyrekte 17-12 öne geçti. Ancak sonrasında kaliteli oyuncularının da üstünlüğüyle İspanya, skoru 23-17'ye kadar getirdi. Ekrem Memnun'un öğrencileri ise pes etmedi. Sanders ile serbest atışlardan üst üste basketler bulan Milliler, skoru dengede tutmayı başardı. Üçüncü çeyrekte ise bambaşka bir Milli Takım vardı. Parkenin her yerinde daha iyi bir takım olduğunu kanıtlayan Potanın Perileri, çeyrekte tam 22 sayı buldu. Rakipise 13 sayıda kaldı. Son çeyreğe girilirken avantajı kapan Milliler, son bölümde de Işıl ve Birsel'in kritik iki basketiyle skoru korudu. Karşılaşmanın tamamlanmasına 3 dakika 44 saniye kala 60-52'lik üstünlüğü yakalasak da bu dakikadan sonra Boğalar geri döndü. Skor yavaş yavaş eridi, 2 dakika kala 4'e indi, 1 dakika kala ise 60-60 ile eşitlendi.

SON SANİYEDE...

Mücadelenin son anları ise nefes kesti. 20 saniye kala İspanya 62-60 öne geçti. Sonra Milli Takım topu çaldı. Hücuma çıkan Periler, Birsel'in muhteşem pası ve Sanders'ın bitirciliğiyle skoru 62-62'ye getirdi. Herkes 4 saniye kala maçın uzatmalara gideceğini düşünürken sahneye Cruz çıktı. Bütün sahayı kat eden İspanyol oyun kurucu, son saniyede basketi buldu, hem takımına yarı finali getirdi hem de Mililer'in hayallerini yıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN