Koca profesörler fırıl fırıl dönüyor

Koca profesörler fırıl fırıl dönüyor

Başbakan Yıldırım, Fetullah Gülen’in bir diploması bile olmadığını söylerken, “Bir bakıyorsunuz profesör olmuş adamlar etrafında fırıl fırıl dönüyor. Yarım bıraktığı ekmeği kapıp yemek için, kavga ediyorlar. Akla ziyan bir iş” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün Türkiye, etrafı ateş çemberi olan bir ülke olmasına rağmen istikrarla, kararlılıkla 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlemektedir” dedi. Yıldırım, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) Akademik Yılı Açılışı ile fahri doktora tevcih törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım’ın gündeminde FETÖ ile mücadele ve kaldırılan TEOG vardı.

Yıldırım, Türkiye’nin bulunduğu bölgede çok önemli sınamalara tabi olduğunun altını çizdi. Hem içeride hem dışarıda çok dinamik bir yapı olduğunu vurgulayan Yıldırım, FETÖ ile mücadelinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Her ne kadar mahkemelerde tiyatro oynasalar da yargıyı yanıltmaya gayret etseler de terörist başının gönderdiği rüya tabirlerine göre rollerini oynasalar da hiçbir faydası yok. Hukukun içerisinde hak ettikleri en ağır cezayı mutlaka alacaklardır” dedi. Üniversitelerin bir ülkenin gelişmesi için vazgeçilmez kurumlar olduğunu, 3 katlı entegral, diferansiyal denklemlerin öğrenilebileceğini ancak bunları öğrenmenin tek başına bir işe yaramayacağını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Eğer bu ve buna benzer FETÖ gibi bölücü terör örgütleri gibi, marjinal, bölücü yıkıcı faaliyetlerin etkisinde kalmıyorsanız, o zaman üniversite size hak ettiğiniz bilimi, bilgiyi veriyor demektir. Bir bakıyorsunuz hiçbir birikimi olmayan, diploması olmayan bir adamın etrafında üniversite okumuş, profesör olmuş adamlar fırıl fırıl dönüyor. Yarım bıraktığı ekmeği kapıp yemek için birbiriyle kavga ediyorlar. Tabağında bıraktığı yemek için birbirlerine giriyorlar. Akla ziyan bir iştir.”

Yıldırım, IKBY’deki referanduma başta Türkiye olmak üzere tüm dünyanın karşı çıktığını ancak buna rağmen bu adımın atıldığını belirterek şunları söyledi: “Kendi ikbal hırsları için, iktidarlarının devamı için milyonlarca insanı maceraya sürüklemede tereddüt etmediler. Alacağımız her tedbir bu yanlışı yapanlara karşı olacak” dedi.

AVRUPA’NIN GÜVENLİĞİNİ BİZ SAĞLIYORUZ 

AB ile müzakere süreci hakkında da konuşan Yıldırım şunları söyledi: “Türkiye mecbur değil size. Ortadoğu kan gölüne döndü. Otorite boşluğu var. Binlerce yabancı savaşçı, terör unsuru... Eğer Türkiye burada onları durdurmasa Avrupa’da bugün hayat zehir olur, sokağa çıkamazlar. Onun için Avrupa’nın tekrar başını öne eğip geleceğine karar vermesi lazım.” 

4 YILIN DERS NOTU 8. SINIFTA AÇIK UÇLU SINAV 

Üniversite sınavları ve TEOG konusunda da açıklamalarda bulunan Yıldırım,  yeni TEOG sistemi hakkında şu bilgileri verdi: Her yılın yıl sonu başarı ortalaması alınıyor. Ayrıca derslerdeki öğrencinin ilgisi ve kabiliyeti izleniyor ve tespit ediliyor.Buna belirli bir oranda da katkı yapan yine 8. sınav yapılıyor. O sınavın soruları soru bankasından geliyor. Okuma sistemi de dışarıda yapılıyor. Burada elde edilen sonuç 4 yılın sonucuyla birleştiriliyor. Bir mezuniyet puanı ortaya çıkıyor. O mezuniyet puanına göre öğrenci istediği yere yerleşiyor. Burada bir de sorular  sınıfta yaptığı klasik sorular olacak. Açık uçlu sorular. Sosyal bilgiler ‘Şunu anlat’ matematik, ‘Şu problemi çöz.’ A, B, C şıkkı mı falan yok. Buradan alınacak sonuçlar da mezuniyette esas belirleyici notlar olacak.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN