Kojin: Türkiye S-400 füze sistemini Çin'den sonra alacak

Kojin: Türkiye S-400 füze sistemini Çin'den sonra alacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Askeri Teknik İşbirliği işlerinden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, Rusya'nın şu an Çin ile imzalanan S-400 Triumf füze sistemlerinin sevkiyatı anlaşmasını gerçekleştirmekte olduğunu, Türkiye'nin sıra beklediğini söyledi.

Rus haber ajansı İnterfax'a konuşan Kojin, S-400 füze sistemlerinin Türkiye'ye sevkiyatlarına ne zaman başlanacağı sorusu üzerine, "Kontrat hazırlandı, sıra var. Şu an Çin ile imzaladığımız kontratı yerine getiriyoruz, bunu tamamlayınca sonraki kontrata başlayacağız'' dedi.

Kojin ayrıca ''Türkiye sıra bekliyor, her şey mutabık kılınan plana göre yapılıyor'' diye konuştu.

Kojin, 29 Eylül'de Türkiye'nin S-400 için ön ödeme yaptığını açıklamıştı. Öte yandan Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi Başkanı Dmitriy Şugayev, Çin ile imzalanan S-400 sevkiyatları kontratının 2020 yılına kadar tamamlanmasının planlandığını kaydetmişti.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN