Kök hücreden gençlik iksiri

Kök hücreden gençlik iksiri

ABD’li araştırmacılar, farelerin beyinlerine kök hücre yerleştirerek yaptıkları deneylerde yaşlanmayı durdurmayı başardı. Bu ‘gençlik iksirinin’, insanlarda uygulanmasının da mümkün olduğu ifade edildi.

Bilim insanları, yaşlılıkta ortaya çıkan hastalıklarla mücadele etmek ve insan ömrünü uzatmak için hayvanların beyinlerine kök hücre yerleştirerek yaşlanmayı yavaşlattı.

ABD’nin New York kentindeki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde yürütülen araştırmada, beyindeki yeni nöronların üretimini sağlayan kök hücre operasyonunun ardından olgun farelerde yaşlanmanın durduğu, farelerin aylarca fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi olduğu ve ömürlerinin yüzde 10-15 oranında uzadığı gözlemlendi. Araştırmacılar bu prosedürün klinik çalışmalarını başlatmayı umsa da ilk önce kök hücrelerinin tedarik edilmesi gerekiyor. Araştırmayı yöneten Dongsheng Cai, insanların daha karmaşık bir yapıya sahip olduğunu belirterek yine de mekanizmanın temel bir noktayı yakalaması halinde aynı etkilerin görülmesinin beklenebileceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN