Kolonlardaki beton adeta kumlaşmış! Avcılar'da 4 katlı bina mühürlendi

Kolonlardaki beton adeta kumlaşmış! Avcılar'da 4 katlı bina mühürlendi

Avcılar'da bodrum katındaki aşırı rutubet nedeniyle betonu çürüyen, demirlerinde aşırı korozyon tespit edilen, kolon ve kirişleri çatlayan 4 katlı bina mühürlendi.

Avcılar'da 1995'de yaptırılan, zemin ve bodrumunda 3 iş yeri bulunan, 4 katlı 8 daireli binada oturanlardan biri, Silivri açıklarında 26 Eylül’de meydana gelen depremin ardından binanın incelenmesi için Avcılar Belediyesi’ne başvurdu.

BETON ADETA KUMLAŞMIŞ

Gelen ekipler, 24 yıllık binanın bodrum katındaki bütün kolon ve kirişlerdeki betonun adeta kumlaştığını, demirlerin aşırı derecede korozyona uğradığını, kolon ve kirişlerinde büyük çatlaklar bulunduğunu belirledi.

Aşırı nem nedeniyle duvarlarındaki betonun vasfını yitirdiği, dış cephesinde de betonların döküldüğü, demirlerin ortaya çıktığı görülünce, bu binanın büyük risk taşıdığı gerekçesiyle en kısa sürede tahliye edilmesi ve yapılacak ‘Performans testi’ sonucuna kadar kullanıma kapatılmasını kararlaştırdı. Binada oturanlara bir günlük süre tanındı.

MÜHÜRLEME İŞLEMİ BAŞLADI

Verilen sürenin tamamlanmasından sonra zabıta görevlileri ile gelen  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri, burada oturanların can ve mal güvenliği açısından mühürleme işlemine başlayacaklarını bildirdi.

Bina sakinleri kış mevsiminin yaklaştığı sırada gidecek yerleri olmadığını, evlerinin mühürlenmesi ile çok zor durumda kalacaklarını belirtirken kendilerine süre verilmesini istedi. Ancak, binadaki risk oranının yüksek olduğu göz önüne alınarak mühürleme işlemine başlandı. Kapıları tek tek çalarak içeridekileri tahliye eden görevliler, binayı mühürledi. 

Binanın yapılacak testlerden sonra ‘Oturulabilir’ bulunması veya ‘Güçlendirilmesi gerekir’ kararına göre hareket edileceği belirtildi.

İSTANBUL/DHA

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN