Konya'da mutant virüs karantinası devam ediyor

Konya'da mutant virüs karantinası devam ediyor

Konya'da mutant virüsün görüldüğü mahallelerdeki karantina devam ediyor. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 3 ilçede görüldüğünü belirtti.

Konya'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğrayan varyantının görülmesi sonrası başlayan karantina devam ediyor. 

Seydişehir ilçesinde Bostandere Mahallesi'nde 5 kişilik ailenin 3 bireyinde, Hüyük ilçesi Çamlıca Mahallesi'nde 9 kişide mutasyon görülmesi üzerine mahallelerdeki karantina devam ediyor. Giriş ve çıkışlar jandarma kontrolünde yapılıyor. Zabıta ekipleri de kurak ihlallerini denetliyor. 7 gün sürecek karantina kapsamında virüs ve temaslı dışındaki mahalle sakini, tedbirler kapsamında tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sürdürebiliyor. Beyşehir ilçesi Huğlu Mahallesi'nde ise mutasyon virüsünün rastlandığı ailelerin kaldığı evler karantinaya alındı.  

"VATANDAŞLARIN ZORUNLU İHTİYAÇLARI TEMİN EDİLİYOR"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, karantinaya alınan Bostandere Mahallesi'ni ziyaret edip, incelemelerde bulundu.  Mehmet Tutal şunları söyledi: 

''Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de korona pozitif vaka sayılarını ciddi bir oranda azaltmıştık. Ancak son bir haftada tekrar yükselişe geçti. Mutasyonlu virüste ülkemizde farklı bölgelerde de görüldüğü gibi maalesef Seydişehir ilçemizde bir mahallemizde görüldü. Mahallede 10-11 civarında vakamız var. Konya genelinde de Seydişehir, Beyşehir ve Hüyük gibi 3 ilçemizde görüldüğünü üzülerek beyan ediyoruz. Şu an Bostandere Mahallesi'ndeyiz ve 7 günlük karantina süresi var. Bir taraftan jandarma, bir taraftan zabıta ekiplerimiz kontrollerini devam ettiriyor. Vatandaşların çok zorunlu gıda ihtiyaçları temin ediliyor, Şu an herhangi bir sıkıntı yok. Bölgedeki vatandaşlarımızda karantinaya uymaya devam ediyor.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN