Konyaspor'a veda eden Aykut Kocaman'ın plakasında detay taraftarı duygulandırdı

Konyaspor'a veda eden Aykut Kocaman'ın plakasında detay taraftarı duygulandırdı

İlk döneminde Konyaspor'a ilkleri yaşatarak kulüp tarihinin en başarılı hocası olan Aykut Kocaman'ın ikinci Konyaspor macerası hüstanla sonuçlandı. Kulübe veda eden Kocaman, tesislerden ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Tecrübeli teknik adamın otomobilinin plakasındaki detay ise, taraftarı duygulandırdı.

Süper Lig'in 21. haftasında dün oynanan maçta Konyaspor sahasında Denizlispor ile golsüz berabere kalmıştı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Aykut Kocaman istifayla ilgili soruya, "Taraftarın bu konudaki tepkisi normal. Yaklaşık 17 maçtır sahanda tek galibiyet almışsın ve bu takımların da en büyük bağı içerideki maçlarsa, takımda bunu başaramıyor, yani kazanamıyorsa benim düşünce yapımdaki bir insanın buna karşı çıkıp bir şeylere itiraz etmesinin bir anlamı yok.

"HER TÜRLÜ KARARA SAYGILIYIM"

Ben bu konudaki düşüncelerimi de hem Rizespor maçından sonra hem de ilk yarının sonundaki Alanyaspor maçından sonra söylemiştim. Konyaspor Kulübü’nün bu konuda her türlü tasavvufunda hiçbir beklentim olmadan her şeye hazır olduğumu söylemiştim. Sadece bir takım nedenlerden dolayı böyle bir kararla ilgili hamleyi ben atmak istemedim. Hala da aynı yerdeyim. Hiçbir beklentim olmadan her türlü karara saygılıyım" yanıtını vermişti.

20-02/09/5e4002bb67b0a91750863b6c.jpg

KOCAMAN, KONYA'YA VEDA ETTİ

Konyaspor yönetimi bugün Aykut Kocaman ile yaptığı görüşmesi sonrasında yaptığı 54 yaşındaki teknik direk ile yollarını ayırma kararı aldı.

Kocaman bugün ayrılık kararının ardından yöneticiler, futbolcular ve kulüp çalışanlarıyla vedalaştı. Konyaspor tesisleri çıkışında kendisini bekleyen bir grup taraftarla da vedalaşan Kocaman'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

PLAKADAKİ 'KONYASPOR' DETAYI

Herhangi bir açıklama yapmak istemediğini ifade eden Kocaman, beraberinde antrenör Fahrudin Ömerovic ile birlikte tesislerden ayrıldı. Kocaman'ın kullandığı aracın plakalığında ise Konyaspor yazması dikkat çekti.

20-02/09/aykut2.jpg

KONYASPOR'DAN AÇIKLAMA

Konyaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Teknik Direktörümüz Sayın Aykut Kocaman, kulübümüze tarihi başarılar yaşatan ve Konyaspor'umuza büyük katkıları olan duruşu, bilgi/birikimi, karakteriyle Türk Futbolunun önemli isimlerinden biridir. Konyaspor kulübü ve taraftarı için de ismi her zaman saygıyla yad edilecektir. Takımımızın bugün geldiği noktada, yönetim kurulumuz ile sayın hocamızın yaptığı görüşme neticesinde karşılıklı anlaşarak, yolların ayrılması hususunda mutabık kalınmıştır.Değerli hocamıza, teknik ekibine, kulübümüze katkıları ve emeği için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

KONYASPOR TARİHİNİN EN BAŞARILI HOCASI

Geçen sezonun ikinci yarısında üçüncü kez başına geçtiği Konyaspor'la yolları ayrılan Kocaman döneminde yeşil-beyazlılar, 177 resmi maçta 69 galibiyet, 52 beraberlik ve 56 mağlubiyet aldı

Konyaspor'da 'tarihin en başarılı teknik direktörü' olarak kayıtlara geçen Kocaman'ın yeşil-beyazlı ekiple hikayesi, 4 Ağustos 2005'te başladı. Kocaman, 2005-06 sezonunda 38 resmi maçta 14 galibiyet 11 beraberlik ve 13 mağlubiyet elde etti.

Kocaman'ın teknik direktörlük görevine getirildiği 2014-15 sezonunda Konyaspor ligi 8. sırada bitirdi. 2015-16 sezonunda ise takımının başarılı sonuçlara imza atmasını sağlayan Kocaman, ligi 3. tamamlayarak yeşil-beyazlıları ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne taşıdı.

20-02/09/5e4003b167b0a91750863b84.jpg

İLK KEZ TÜRKİYE KUPASINI KAZANDILAR

2016-17 sezonunda ligde beklentilerini gerçekleştiremeyen Kocaman'ın ekibi, buna rağmen kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürme başarısını gösterdi.

Kocaman, göreve geldiği 2018-2019 sezonunda Konyaspor, 22 maçta 5 galibiyet, 12 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Bu sezon ise Kocaman'ın takımı 21 maçta 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 yenilgiyle 14. sırada yer alıyor.

3 AYDIR İÇ SAHADA GALİBİYETE HASRET

Sahasında uzun zamandır galibiyete hasret kalan ve 20 puan toplayabilen yeşil-beyazlı ekip, son 14 haftada 1 kez kazandı. Son olarak evinde Yukatel Denizlispor'la 0-0 berabere kalan Konyaspor'da, Kocaman ile yollar ayrıldı. 3 aydır iç sahada galibiyeti olmayan ve gol atamayan Konyaspor'da bu süreç Aykut Kocaman'ın sonu oldu...

Kocaman, üçüncü döneminde başında çıktığı Konyaspor, 44 maçta 9 galibiyet, 20 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN