Salonlara yerli film gösterim desteği

Salonlara yerli film gösterim desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kovid-19 nedeniyle hala kapalı olan sinema salonlarına 2021’de 15,9 milyon ‘Yerli Film Gösterim Desteği’ aktaracak.

SALİHA SULTAN | KARAR

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 74 ildeki 159 sinema salonuna 15,9 milyon lira destek aktaracak. Bakanlık, koronavirüs salgını nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kalan sinema salon işletmecilerine, ‘Yerli Film Gösterim Desteği’ kapsamında 15,9 milyon liralık destek aktaracak.

Sinema sektörünün yoluna daha güçlü bir şekilde devam edebilmesi amacıyla Bakanlık tarafından sağlanacak destekten başvuru yapılan tüm illerdeki sinema salonu işletmecileri faydalanmış olacak.

Destek alan sinema salonlarının listesi Bakanlık Sinema Genel Müdürlüğünün “sinema.ktb.gov.tr/TR-281515/2021-1-sayili-sinema-destekleme-kurulu-karari-aciklandi.html” internet sitesinde yayımlandı. 

EĞLENCE VERGİSİ VE KDV YÜZDE 1’E İNDİRİLMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleriyle 23 Aralık'ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile sinema biletleri üzerinden alınan ‘Eğlence Vergisi’ oranı 1 Haziran 2021’e kadar sıfıra indirilmişti. Buna ek olarak önceki süreçte sinema biletlerine uygulanan ‘KDV’ oranı da yüzde 1’e indirilmişti.

Türkiye’de sinema sektörü salgın nedeniyle 2020’de 298 milyon 790 bin lira toplam hasılatla 2019’a göre yüzde 64 zarar etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN