Koronavirüs Japonya’da yayılıyor

Koronavirüs Japonya’da yayılıyor

Japonya Sağlık Bakanlığı, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü taşıdığı belirlenen kişi sayısının 4’e yükseldiğini açıkladı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı alarma geçiren korona virüsü vakaları Japonya’da artmaya devam ediyor. Japonya Sağlık Bakanlığı, ülkede 4’üncü koronavirüs vakasının tespit edildiği açıkladı.

Çin’in Wuhan kentinden gelen 40 yaşlarındaki bir turistte virüse rastlandığı belirtilirken, turistin Çarşamba günü Japonya’ya gelişinin ardından ertesi gün yüksek ateş ile birlikte virüs belirtileri gösterdiği, Cuma günü ise eklem ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurduğu belirtildi.

PAZARI ZİYARET ETMEMİŞ

Korona virüsü taşıdığı belirlenen Çinli turistin virüsün yayıldığı tahmin edilen Çin’in Wuhan kentindeki deniz ürünleri pazarını ziyaret etmediğini söylediği açıklanırken, Japonya’ya ilk vardığında yüksek ateş belirtisi de göstermediği ifade edildi.

Daha önce de Japonya’ya Çin’den gelen 3 kişide Korona virüsüne rastlanmıştı.

TOKYO/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN