Koronavirüs korkusundan vatandaş arıya sığındı

Koronavirüs korkusundan vatandaş arıya sığındı

Bağışıklığın büyük önem kazandığı salgın döneminde vatandaşlar bal ve arı ürünlerine büyük rağbet gösterdi. Pandemi döneminde talep yüzde 50 arttı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 sürecinde bağışıklığın güçlü tutulması önemli hale geldi. Salgın dolayısıyla bağışıklığın destekleme arayışı ile vatandaşlar bal ve arı ürünlerine koştu. Balın yanı sıra, propolis, polen gibi katma değerli arı ürünleri ve bu ürünleri içeren ballar bağışıklık destekleyici özellikleriyle tercih edilir hale geldi.

İlk karantina döneminde yüzde 30'luk satış artışı yaşayan sektör, ikinci karantina dönemi öncesinde yüzde 50'lik artışlara ulaştı. 

TALEP ARTTI FİYATLAR YÜKSELDİ

İlk karantina döneminde bal ve arı ürünleri satışları bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 30 artış gösterirken, balın fiyatlanmasında rekoltenin önemli bir payı olduğuna işaret edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN