Koronavirüs taşıyan Trump'tan maskesiz miting

Koronavirüs taşıyan Trump'tan maskesiz miting

Koronavirüse yakalanan ve halen testi negatif çıkmayan ABD Başkanı Donald Trump maskesiz şekilde miting yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19'a yakalandığından bu yana ilk kez destekçileri ile bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim tarihinde kendisinin ve eşi Melania Trump’ın Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurmuş, ardından tedavi için Maryland eyaletine bağlı Bethesda kentinde bulunan Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesine kaldırılmıştı. Başkan Trump, 6 Ekim’de ise hastaneden taburcu olmuş ve başkent Washington DC’de bulunan Beyaz Saray’a geri dönmüştü. Trump, koronavirüse yakalanması nedeniyle ara verdiği seçim çalışmalarına bugün yeniden başladı. Beyaz Saray’da kendisini destekleyenler ile bir araya gelen Trump, Beyaz Saray’ın balkonundan destekçilerine seslendi. Organizasyonun herkese açık ve güvenlik güçlerine destek organizasyonu olduğunun açıklamasına rağmen katılımcıların büyük çoğunluğunun Trump’ı ve kampanyasını destekleyenlerden oluşması dikkat çekti.

"KORONAVİRÜS ORTADAN KAYBOLUYOR"

Trump, konuşmasında siyahi ve Latin Amerikalıları desteklediğini dile getirdi. Trump, geçtiğimiz aylarda birçok silahsız siyahi kişinin polis tarafından öldürülmesine ve ülke genelinde çıkan protestolara rağmen siyahilerin güvenlik güçlerini desteklemesi gerektiğini aktardı. ABD’de 210 bin kişinin ölümüne neden olan Covid-19 ile ilgili olarak korkulmaması gerektiğini de belirten Trump, “Ortadan kaybolacak, kayboluyor” ifadelerini kullandı. Çin virüsü nedeni ile ikinci dalganın dünyayı sardığını belirten Trump, bulunacak aşının çok yardımcı olacağını aktardı.

aw136721-01.jpg

Konuşmasında rakibi Joe Biden’a da yüklenen Trump, “Uykucu Joe Biden siyah ve Latin Amerikalılara ihanet etti. Eğer bu ülkeyi yönetebileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Sol görüşlü politikacıların ülkeye zarar verdiğini aktaran Başkan Trump, Demokratların politikalarının yoksulluk getirdiğini iddia etti. Demokratların seçilmesi halinde özellikle enerji sektöründe çalışanların işlerini kaybedeceğini vurgulayan Trump, ayrıca ülkedeki 'sözde' barışçıl protestolar yüzünden şehirlerin yandığını açıkladı.

"GİDİN VE OY KULLANIN"

Seçimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Trump, “Ülkemiz tarihindeki en önemli seçimler. Gidin ve oy kullanın, sizi seviyorum” ifadelerini kullandı. Seçmen kağıtları ve uzaktan oy kullanılması nedeniyle birçok sorunun olacağını öne süren Trump, güvenlik güçlerinin bu konuda dikkatli olduğunun altını çizdi. Konuşmasının sonunda ülkeyi ileri götüren doktorlara ve bilim adamlarına teşekkür eden Trump, “En çok size teşekkür ediyorum. Ülkenizi seviyorsunuz ve sizin gibi birçokları var. Sizi seviyorum” dedi.

TESTİ NEGATİF ÇIKMADI

Öte yandan 2 Ekim'de koronavirüse yakalandığı açıklanan Başkan Trump'ın testi halen negatif çıkmadı. Vücudunda aktif olarak virüs taşıyan Trump'ın maskesiz şekilde miting yapması ülkede tepkilere de neden oldu.

Trump'ın önceki akşam Fox News'e telefonla katıldığı yayında sık sık öksürürek, telefonu sessize alması da ülkede gündem oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN