Japonya Başbakanı'ndan OHAL özrü: Salgını kontrol altına alamadık

Japonya Başbakanı'ndan OHAL özrü: Salgını kontrol altına alamadık

Japonya Başbakanı Suga, OHAL uzatılması nedeniyle kamuoyundan özür diledi: OHAL döneminde salgını kontrol altına alamadık.

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, parlamentoda OHAL'in 31 Mayıs'a dek uzatılmasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Suga, Japon Komünist Partisi'nden (JCP) Tadaşi Şimizu'nun, insan hayatını ve refahını koruma sözü veren hükümetin, Kansai bölgesindeki ölümlerden sorumlu tutulması gerektiğine yönelik sözleri üzerine hükümetin Nisan'dan beri yatak kapasitelerini artırdığını belirtti.

OLİMPİYATLAR NASIL OLACAK?

Buna rağmen bölgedeki vahim durumun gözler önünde olduğunu ifade eden Suga, OHAL döneminde salgının kontrol altına alınamaması nedeniyle kamuoyundan özür diledi.

Halk için Demokratik Parti'den Yuiçiro Tamaki'nin Tokyo Olimpiyatları'na ülke içinden seyirci kabul edilmeyeceği iddiaları ile ilgili "Yerel izleyici olmazsa ne düzeyde gelir kaybı bekliyorsunuz ? Vergi mükellefleri ne kadarını karşılayacak ?" sorusu üzerine Suga, turnuvanın düzenlenmesi konusunda kararlı olduklarının altını çizdi.

"SALGINININ DURUMUNU GÖZLEMLEYECEĞİZ"

Suga, "Organizasyon Komitesi'nin birkaç senaryoya göre hazırlık yaptığının farkındayım. Seyirci kararına ilişkin, turnuvanın güvenle düzenlenebilmesi için yurt dışı ve yurt içi salgın durumunu gözlemleyeceğiz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN