Japonya, Moderna aşısının güvenli ve etkili olduğunu açıkladı

Japonya, Moderna aşısının güvenli ve etkili olduğunu açıkladı

Japonya ilaç şirketi, ABD merkezli Moderna'nın geliştirdiği koronavirüs aşısının klinik testlerden geçirilmesinin ardından güvenli ve etkili olduğu duyurdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aşılama seferberliğine geçtiğimiz 17 Şubat’ta sağlık çalışanları ile başlanan Japonya’da yeni potansiyel aşı konusunda umut verici bir gelişme yaşandı. ABD’li ilaç üreticisi Moderna’nın geliştirdiği Covid-19 aşısının ülkedeki klinik test sürecini yürüten Japon ilaç şirketi Takeda, aşının güvenli ve etkili olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Ocak ayında başlatılan 20 yaş ve üzeri 200 Japon’un katıldığı klinik test sürecinin sonunda ikinci dozu alan deneklerde 28 gün sonra antikor üretiminde artış gözlendiği tespit edildiği belirtildi. Ciddi yan etkilerin saptanmadığı vurgulanırken, Takeda’nın klinik deneme sonuçlarını Japonya hükümetine sunduğu ifade edildi.

BAKANLIKTAN ONAY BEKLENİYOR

Moderna, ürettiği Kovid-19 aşısının kullanım izni için geçtiğimiz Mart ayında Japonya Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunmuş, yapılan sözleşme uyarınca Eylül ayına kadar Japonya’ya 50 milyon doz aşının tedarik edileceği kamuoyuna yansımıştı. Öte yandan bir diğer Kovid-19 aşısı üreticisi olan AstraZeneca’nın da klinik test sonucu verilerini Japonya hükümetine sunduğu gündeme gelmişti.

Bugüne kadar sadece Pfizer-BioNTech aşısına yeşil ışık yakan Japonya Sağlık Bakanlığının her iki aşının etkinliğine dair verileri ele almak ve kullanım onayı kararını vermek üzere 20 Mayıs’ta bir uzman kurulu toplantısı gerçekleştirmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN