Kovid- 19'u bahane ettiler! Beşiktaş ve Sarıyer'e 5 Şubat'a kadar yasak

Kovid- 19'u bahane ettiler! Beşiktaş ve Sarıyer'e 5 Şubat'a kadar yasak

Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı protestoların bugün de sürdürüleceğinin açıklamasından sonra İstanbul Valiliği'nden Beşiktaş ve Sarıyer'e yasak geldi.

Sivil toplum örgütlerinin bugün Boğaziçi Üniversitesi önünde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı açıklama yapması bekleniyordu. İstanbul Valiliği sabah saatlerinde Beşiktaş ve Sarıyer'de Kovid-19 salgın yayılımının engellenmesi için toplantı ve gösterilerin yasaklandığını duyurdu. 

'KAMU SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATAR'

İstanbul Valiliği 1 Şubat Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi önünde sivil toplum kuruluşlarınca yapılması planlanan eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri tarafından 05 Ocak 2021 tarihinde alınan kararlarla; Kovid-19 salgın yayılımının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması için toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, forum, açık hava toplantısı, gösteri, basın açıklaması, konser, bildiri dağıtımı ve benzeri faaliyetlerin yapılması bir ay süreyle yasaklanmıştır. Bu kararlar 5 Şubat 2021 tarihine kadar yürürlüktedir." denildi. 

Açıklamaya şu ifadelerle devam edildi:

"Bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından sosyal medya/basın yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önü ve çevresinde 1 Şubat 2021 Pazartesi günü (bugün) toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması yapılması yönünde çağrılarda bulunulmuştur.

13.jpg

5 ŞUBAT TARİHİNE KADAR YASAK

Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri tarafından 05 Ocak 2021 tarihinde alınan kararlarla; Kovid-19 salgın yayılımının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması için toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, forum, açık hava toplantısı, gösteri, basın açıklaması, konser, bildiri dağıtımı ve benzeri faaliyetlerin yapılması bir (1) ay süreyle yasaklanmıştır. Bu kararlar 5 Şubat 2021 tarihine kadar yürürlüktedir.

BOĞAZİÇİ'NDE 2 TUTUKLAMA 

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesi iddiasıyla ilgili 2 öğrenci 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama' suçundan tutuklanmıştı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, “Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama suçundan 2 şüphelinin tutuklanması, 2 şüpheliye ise konutunu terk etmeme adli kontrolü uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine talepte bulunulmuştur” denilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN