Kovid-19'un kaynağından kritik itiraf: İğne gibi geçti

Kovid-19'un kaynağından kritik itiraf: İğne gibi geçti

Tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken Kovid-19 salgınının çıkış yeri olan Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvarda çalışan bilim insanları, virüs bulaşmış yarasaların olduğu bir mağarada numune toplarken ısırıldığını itiraf etti.

Dünya genelinde 95 milyonu aşkın kişiye bulaşan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) çıkış noktası olan Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvarda çalışan bilim insanlarından kritik bir itiraf geldi.

Vuhan Laboratuvarı’nda çalışan bilim insanları, koronavirüslü yarasaların bulunduğu mağaradan numune toplarken bir yarasa tarafından ısırıldıklarını açıkladı.

'İĞNE GİBİ GEÇTİ'

İngiliz medyası Dailymail’de yayınlanan kaynağı belirtilmeyen habere göre, ismi açıklanmayan Çinli bilim insanı hayvanın dişlerinin lastik eldivenlerinden "iğne gibi" geçtiğini söyledi.

Hali hazırda Dünya Sağlık Örgütü araştırmacıları, koronavirüsün kaynağını tespit etmek için ülkede araştırmalarına devam ediyor.

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM

Öte yandan Worldometers internet sitesine göre, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan salgında tespit edilen vaka sayısı 95 milyon 7 bin 57'ye yükseldi.

Dünya genelinde 2 milyon 32 bin 106 kişi yaşamını yitirdi, 67 milyon 826 bin 998 kişi koronavirüsü yenerek sağlığına kavuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN