KPSS Savcısı: Birçok şüpheli sızdırma nedeniyle kaçtı

KPSS Savcısı: Birçok şüpheli sızdırma nedeniyle kaçtı

KPSS sınavındaki usulsüzlükler kapsamında gözaltına alınan 34 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılığın hazırladığı sevk yazısında çok sayıda şüphelinin @fuatavni adlı Twitter hesabından bilgi sızması nedeniyle kaçtığı belirtildi.

2010 yılında yapılan KPSS sınavındaki kopya iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınan 34 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Savcı Yücel Erkman'ın hazırladığı sevk yazısında "fuatavni" adlı Twitter hesabına sızdırılan operasyon bilgileri nedeniyle çok sayıda şüphelinin kaçtığı notunu düşüldü.

Her türlü araç ve gereçleri var

Mahkemeye gönderiler tutuklama talebi yazısında tüm delillere göre örgütün süreklilik oluşturacak biçimde suç işlemeye elverişli araç ve gereçlere sahip olduğu görüldüğü belirtildi. Talep yazısında örgütün, amaç suçu için gerekli olan yapı ve üyeye sahip olduğu bilgisi paylaşıldı.

O kağıtlar sahte belge oldu

Savcılık mahkemeye geçtiği talep yazısında şüphelilerin şu an çalıştıkları kurumları dolandırdıkları kaydedildi. Belgede, şüphelilerin KPSS'deki eylemlerinin kamuyu mağdur ettiği ettiği belirtildi. KPSS cevap kağıtlarının resmi belge olduğu ifade edilen yazıda, cevap kağıtlarının gerçek olmayan bir durumun işlenmesi neticesinde sahte belge haline geldiği vurgulandı.



Zincirleme nitelikli dolandırıcılık

Savcılığın tutuklama talebindeki bir başka ayrıntıysa zincirleme nitelikli dolandırıcılık. Yazıda Sınav sorularının haksız bir şekilde ele geçirilip kullanılmasının yanı sıra şüphelilerin son aya kadar haksız başarıya dayalı olarak atanmaları ve maaş almalarının nitelikli zincirleme dolandırıcılık olduğu ifade edildi. Yazıda ayrıca bu dolandırıcılığın süregeldiğini fakat kopyanın ise yalnızca sınav anıyla sınırlı kaldığı belirtildi.


Çoğu şüpheli kaçtı

Mahkemeye gönderilen yazıda KPSS operasyonuyla ilgili son dalgadan haklarında gözaltı alınma kararı verilen şahıslardan yarısına yakınına ulaşılamadığı belirtildi. Yazıda üç gün sonra gelip teslim olan şüphelilerin ifadelerinde "fuatavni" isimli Twitter hesabından yapılan KPSS'de operasyon olacağına dair duyuru üzerine kaçtıkları anlatıldı. Ayrıca savcılığın, 'fuatavni' adlı Twitter hesabına operasyon bilgisinin nasıl ulaşıldığı için de ayrı bir soruşturma başlatıldığı dile getirildi.

Hanifi Sözen'e ulaşıyor

"Yüksek başarı elde eden şüphelilerin aynı zamanda eşlerinin, kardeşinin, bacanağının, bacanağının kardeşinin, dayısının, sının eşinin, okul arkadaşlarının, iş yeri arkadaşının da yüksek başarı gösterdikleri ve sınav döneminde de bu kişiler arasında birbirleriyle telefon görüşmelerinin bulunduğu analiz raporuna göre de bu kişilerin telefon görüşmelerinin zincirleme bir şekilde sınav sorularının da sınavdan önce dağıtıldığı Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği genel sekreteri ve soruşturmamızda örgüt lideri olan Mehmet Hanifi Sözen'e kadar ulaştığı anlaşılmıştır"

15-05/29/belge1-1432905514.jpg

15-05/29/belge2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN