KPSS'de 3'üncü dalga: 19 ilde 44 gözaltı

KPSS'de 3'üncü dalga: 
19 ilde 44 gözaltı

KPSS'de kopya ve soru çalınmasına ilişkin soruşturma kapsamında Ankara merkezli 19 ilde yeni operasyon başlatıldı.. 44 kişi hakkında gözaltı kararı var...

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 44 şüpheliden 25'i gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla, 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, 44 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Ankara merkezli ve İstanbul ağırlıklı 19 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında öğretmen ve okul idarecilerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Başkentte yakalanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirilirken, diğer illerde gözaltına alınanların da işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya sevk edilecekleri öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, ağırlıklı olarak 2010'daki KPSS'de kopya çeken ve haksız şekilde kamuya yerleştirilenler olduğu belirtildi.

Van'da iki kişi adresinde bulunamadı

Operasyon kapsamında İstanbul'da altı öğretim üyesi ve yöneticisi gözaltına alındı. 6 eğitim idarecisi ve öğretmen gözaltına alındı. Bir kişi ise aranıyor. Operasyonun Çanakkale ayağındaysa bir öğretmen gözaltına alındı. Bu arada Van'da haklarında gözaltı kararı bulunan iki kişi adreslerinde bulunamadı.

Soruşturmanın geçmişi

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü soruşturmada, 15 aylık çalışmanın ardından 23 Mart'ta ilk operasyon başlatıldı.

14 ili kapsayan operasyonda 52'si devlet memuru 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunlardan 6'sı emniyetteki işlemlerinin, 7'si de savcılıktaki sorgularının ardından serbest kaldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 32'si tutuklandı, 30'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk operasyonda haklarında gözaltı kararı alınanlardan 7'sinin hala firari olduğu öğrenildi.

İkinci operasyonda 69 devlet memuru hakkında gözaltı kararı

20 Nisan'da düzenlenen ikinci operasyonda 29 ildeki 69'u devlet memuru 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Bunlardan 25'i emniyetten, 2'si savcılıktan serbest bırakıldı, 28'i tutuklandı, 20 şüpheli ise adli kontrolle serbest kaldı. 

Operasyonda gözaltı kararı alınanlardan 3'üne ise halen ulaşılamadığı belirtildi.

Eski ÖSYM başkanları ifade verdi

Soruşturma kapsamında eski ÖSYM Başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir'in de "şüpheli" sıfatıyla ifadeleri alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN