Kraliçe Elizabeth'in 95. yaş günü kutlamaları iptal

Kraliçe Elizabeth'in 95. yaş günü kutlamaları iptal

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eşi Prens Philip'in yasını tutan Kraliçe 2. Elizabeth'in, bugün kutlanan 95'inci doğum gününde tören yapılmayacağı açıklandı.

Edinburgh Dükü Prens Philip'in ölümü nedeniyle Kraliçe 2. Elizabeth'in 95. doğum gününde tören yapılmayacağı duyuruldu. Top atışları da yasaklandı. Elizabeth'in yapmış olduğu yazılı açıklamada, "Ailem ve ben, son günlerde bize verilen destek için hepinize teşekkür etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Kraliçe'nin doğum gününü sosyal medyadan kutlayan Başbakan Boris Johnson, "Başbakan olarak ona hizmet etmekten gurur duyuyorum" dedi.

ELİZABETH'İN DOĞUM GÜNÜ SESSİZ GEÇECEK

İngiltere'de top atışlarıyla kutlanan Kraliçe 2. Elizabeth'in 95'inci doğum gününde, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in ölümü nedeniyle tören yapılmayacağı duyuruldu. İngiliz basını, 99 yaşında vefat eden ve geçtiğimiz günlerde cenazesi düzenlenen eşi Philip'in yasını tutan Kraliçe 2. Elizabeth'in doğum gününün 'sessiz geçeceğini' yazdı. Kraliçe, geçtiğimiz yıl yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle 94'üncü yaş günü kutlamalarını da iptal etmişti. 

''BUGÜN, BİRÇOK İYİ DİLEK MESAJI ALDIM''

Geleneksel olarak Hyde Park ve Londra Kalesi’nden yapılan top atışlarının da iptal edildiği ve her yıl kamuoyuyla paylaşılan resmi portrelerin yayınlanmayacağı aktarıldı. Kraliçe, 95'inci doğum günü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada "Bugün, birçok iyi dilek mesajı aldım. Ailem ve ben, son günlerde bize verilen destek için hepinize teşekkür etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

BAŞBAKAN OLARAK ONA HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM

Kraliçe'nin doğum gününü sosyal medyadan kutlayan Başbakan Boris Johnson ise, “Başbakan olarak ona hizmet etmekten gurur duyuyorum” dedi.  Kraliçe'nin bir değil iki doğum günü var. 21 Nisan 1926 günü dünyaya gelen Kraliçe 2. Elizabeth'in 'resmi' olan doğum günü ise genellikle haziran ayının ikinci cumartesi günü kutlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN