Krampon da 'Franco' da şart

Krampon da 'Franco' da şart

A Milli Futbol Takımı'nın başarılı performansı, Avrupa Kupası ve 2022 Dünya Kupası için umutlandırdı. Bu yolda futbolun hakkını vermek elbette ilk şart ama galibiyetle, mağlubiyet arasında bıçak sırtı pozisyon alan 'şans' da önemli bir faktör. Millilerin tarihi bunun kanıtlarıyla dolu...

İlk kez İspanya gibi bir deve kafa tutup, vize aldığımız 1954 Dünya Kupası, 'kramponun da olacak, şansın da' dedirten bir örnek.

1950’de Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Brezilya’ya ekonomik gerekçeklerle gidemeyen Türkiye, 1954’de 5. Dünya Kupası’na heyecanlı ve maceralı bir sürecin ardından bilet aldı. 

Spor tarihi üzerine çalışan Burak Tut, KARAR TV'de yayınlanan Topsuz Alan'da 'şansı bol' macerayı anlatıyor: 

Türkiye'nin 1954 Dünya Kupası kadrosu: 

Turgay Şeren (G.Saray), Şükrü Ersoy (Ank.Karagücü), Rıdvan Bolatlı (Ank.Karagücü), Basri Dirimlili (F.Bahçe), Mustafa Ertan (Ank.Karagücü), Naci Erdem (F.Bahçe), Çetin Zeybek (Kasımpaşa), Necmi Onarıcı (Adalet), Rober Eryol (G.Saray), Erol Keskin (Adalet), Suat Mamat (G.Saray), Coşkun Taş (Beşiktaş), Feridun Bugeker (F.Bahçe), Burhan Sargın (F.Bahçe), Lefter Küçükandonyadis (F.Bahçe)

Teknik sorumlu: Sandro Puppo (İtalyan)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN