Kremlin'den Erdoğan'a İdlib cevabı: Yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz

Kremlin'den Erdoğan'a İdlib cevabı: Yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rusya, Astana'ya da Soçi'ye de sadık değil" açıklamasına cevap verdi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın İdlib'deki yükümlülüklerini tümüyle yerine getirdiğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, basın toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib'le ilgili açıklamaları sorulunca, "Bunu kabul etmiyoruz. Rusya, İdlib gerilimi azaltma bölgesine ilişkin Soçi Mutabakatı'ndaki yükümlülüklerini tümüyle yerine getiriyor" dedi.

"DURUMUN İSTENEN SEVİYEYE GELMEMESİ ÜZÜCÜ"

İdlib'deki durumun istenen seviyeye gelmemesinden üzüntü duyduklarını kaydeden Peskov, "Maalesef bu bölge, çok sayıda teröristin bir arada bulunduğu yer olarak kalmaya devam ediyor. Teröristler, Suriye hükümet güçlerinin yanı sıra Hmeymim'deki Rus üssüne düzenli olarak saldırılar düzenliyor. Bu durumdan büyük bir endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: RUSYA MUTABAKATI ADIM ADIM KANLA DELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Rusya İdlib için imzaladığımız mutabakatı adım adım kanla deliyor. Suriye'deki durum en az kendi sınırlarımız içindeki hadiseler kadar hayatidir" demişti.

İşte Erdoğan'ın o konuşması:

"Son dönemde önemli gelişmelerin yaşandığı yerlerden ikisi de Suriye ve İdlib'dir. Esed rejimi saldırılarını artırmıştır. Rusya ile bir mutabakat imzalamıştık. Bu mutabakat Esed rejimini destekleyen Rusya tarafından kanla adım adım delinmekte, bozulmakta, ihlal edilmektedir. Suriye'deki her gelişme Türkiye için en az kendi sınırları içindekiler kadar önemlidir, hayatidir, kritiktir. Halen 3.6 milyon Suriyeliyi topraklarında barındıran ülkemizin yeni bir göç dalgasına tahammülü yoktur. Hiçbir ülkenin siyasi ve ekonomik çıkarı Türkiye'nin güvenlik ve istikbal çıkarlarından daha önce olamaz. Bu bakımdan Suriye'nin hiçbir bölgesindeki duruma seyirci kalmayacağız, kalamayız. Bizim topraklarımıza tehdit oluşturan kim varsa gereğini yapacağız. İdlib'deki durumun süratle normale döndürülmemesi halinde yeniden aynı duruma başvurmaktan başka çaremiz kalmayacaktır. Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de aynı yol ayrımına gidiyoruz. Hiç kimde Türkiye'yi rejimin zulmüne rıza göstermeye zorlamaya hakkı yoktur. Bölücü terör örgütünün Suriye'nin herhangi bir yerinde Türkiye için fitne ve ihanet çukuru açmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse teröristlerin bulunduğu her yere bir fiil giderek bu oyunu bozacağız. "

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN