Krizin kayıtdışı şartı yine Hamas

Krizin kayıtdışı şartı yine Hamas

Türkiye-İsrail normalleşme görüşmeleri sırasında ofislerini Katar’a taşıyan Hamas yöneticileri, yaşanan kriz sonrası benzer bir karar daha alarak bu ülkeyi terk etti.

HİLAL ÖZTÜRK

KARAR’ın ulaştığı bilgilere göre Hamas her iki olayda da kayıtlara girmeyen şartlar arasında yer alıyor. Hamas yönetiminin her iki ülkenin de kendileri nedeniyle zor durumda kalmasını istemediği için ülkeden ayrılma kararı verdi. Hamas’ın her iki ülkeden de tümüyle kopmadığı, ziyaretler ve görüşmeleri sürdürdüğü belirtildi.

Hamas İsrail ve ABD’nin terör örgütleri listesinde. Her iki ülkenin rol oynadığı diplomatik olaylarda Hamas kayıt dışı şart olarak öne sürülüyor. Hamas yöneticileri “Bizim burdaki varlığımızın Filistin davasının ve halkının dostu Türkiye’ye zarar vermesine izin veremeyiz” diyerek ülkeden ayrıldı. Böylece İsrail’in Türkiye’yi zorladığı Hamas şartı da kendiliğinden çözümlenmişti. Katar krizinden sonra ise bu kez Doha’dan ayrılan Hamas yöneticileri, başka bir ülkede ofis açma arayışında. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN