Küba'da yurdışından gelenlere PCR testi ve karantina zorunluğu getirildi

Küba'da yurdışından gelenlere PCR testi ve karantina zorunluğu getirildi

Küba, yeni tip koronavirüsle mücadele ederken yurtdışından gelecek kişilere PCR testi ve karantina zorunluluğu getirme kararı aldı.

Küba'da koronavirüse yönelik kısıtlamalar kapsamında ticari uçuşlar ve gelen yolculara yönelik kısıtlamaların yürürlüğe koyulduğu bildirildi.Kübalı sağlık yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, kısıtlamalar kapsamında ülkeye gelen yolculara PCR testi ve karantina zorunluluğu getirildi. 

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'in başkanlığını yaptığı, yeni tip koronavirüsün kontrolü ve önlenmesine yönelik geçici çalışma grubunun toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, seyahat edenlerin karantinaya alınması için Küba'nın tüm bölgelerinde tesisler hazırlandı. 

Ülkenin başkenti Havana'daki Jose Marti Uluslararası Havalimanı'ndaki tüm operasyonlar Üçüncü Terminal'le sınırlandırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Panama, Bahamalar, Dominik Cumhuriyeti, Jamaika ve Kolombiya’dan yapılan uçuşlarının sayısı azaltıldı. Haiti’den gelen uçuşlar ise askıya alındı. Nikaragua, Guyana, Trinidad ve Tobago ile Surinam'dan uçuşlar ise yeniden başlatıldı. 

Küba'da toplam korona virüs vaka sayısı 32 bin 831’e yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 238 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN