60 liralık Müze Kart'ın görseline 'aşırma' tepkisi

60 liralık Müze Kart'ın görseline 'aşırma' tepkisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 60 liralık Müze Kart paylaşımında yer alan ve telif ödenmeden kullanıldığı anlaşılan filigranlı fotoğraf tepki topladı. Reklam yönetmeni İlker Canikligil ise fotoğrafın kendisine ait olduğunu belirterek "Ne yapayım ben şimdi?" diye sordu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanan Galata Kulesi'ne giriş ücreti 30 liradan 100 liraya yükseltilmesi tartışmaları sürerken, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz'ın zammın 'vatandaşları Müze Kart kullanmaya teşvik için' yapıldığı açıklamasında da paylaşılan Müze Kart görselindeki fotoğraf tepkilere neden oldu.

Kartta kullanılan Galata Kulesi fotoğrafında, filigran diye bilinen, fotoğrafın sahibi Shutterstock şirketinin imza ve logosunun yer alması, yeni karttaki fotoğrafın telif ücreti ödenmeden kullandığı iddialarını gündeme getirdi.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA YOK

Öte yandan reklam yönetmeni İlker Canikligil, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 4 Temmuz’da resmi sosyal medya hesabından paylaştığı Müze Kart görselini alıntılayarak, kartta kullanılan fotoğrafın kendisine ait olduğunu açıklayan bir tweet paylaştı. Canikligil paylaşımında "Görsel bana ait, ne yapayım ben şimdi?" diye sordu. Sosyal medyayı ayağa kaldıran görsellerle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN