Apameia Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başlıyor

Apameia Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başlıyor

Afyonkarahisar'daki Apameia Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başlayacak. Önemli bir kısmı gün yüzüne çıkarılan antik tiyatronun bulunduğu Apemeia’daki kazı çalışmalarının 7 ay süreceği öğrenildi.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde tarihi M.Ö. 8. yüzyıla kadar dayanan Apameia Antik Kenti’nde kazı çalışmalarının yeniden başlayacağı belirtildi. Roma döneminde Efes Antik Kenti'nden sonraki en önemli şehir olarak kabul edilen Apemeia’daki 7 bin kişilik olduğu tahmin edilen antik tiyatronun önemli bir kısmı gün yüzüne çıkarıldı.

Ayrıca Antik dönemde Phrygia Bölgesi'nin sınırlarında kalan Dinar ilçesinde Üçlerce Tepe ile Toptepe üzerinde kurulan Kelainai-Apameia kenti, ana yol güzergahlarının kavşak noktasında kurulduğundan stratejik bir öneme sahip bir kent.

KAZI ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLIYOR

Vali Gökmen Çiçek, tarihi İpek ve Kral Yolu'nun kesiştiği noktada yer alan Frig, Pers ve Roma uygarlıklarından izler taşıyan Apameia Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu ve burada kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını açıkladı.

7 AY SÜRECEK

Vali Çiçek, Apameia Antik Kenti’nde yapılacak olan ve 7 ay sürmesi planlanan 2021 yılı kazılarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü birimi Afyonkarahisar Müzesi Müdürü Mevlüt Üyümez başkanlığında, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bilgin’in bilimsel koordinatörlüğünde, 14 farklı üniversiteden, 40 bilim insanının katılımıyla başlayacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN