Bergen'in yapımcısından yine bir kadın hikayesi

Bergen'in yapımcısından yine bir kadın hikayesi

Büyük ilgi gören ‘Bergen’ filmiyle milyonlarca izleyiciye ulaşan ve sinema salonlarına hayat veren Orchestra Content, yeni biyografi projesi ‘Emine Adalet Pee / Kara Kâküllü Kız’ ile yine sıra dışı bir kadının gerçek hayat hikayesini seyirciyle buluşturacak.

Türkiye’nin ilk oryantali, Konya’da Atatürk’ün karşısında zeybek oynamış, Kahire’de Ümmü Gülsüm’le sahneye çıkmış, Berlin’de Hitler’in karşısında dans etmiş kadın casus, “Türk Mata Hari” dans ve müzik tutkusunun damga vurduğu, akıllara durgunluk verecek bir hayat sürmüş Emine Adalet Pee’nin gerçek hikayesini anlatacak biyografi yakın bir zamanda seyircinin karşısında olacak.

Yaratıcı yapımcılığını Mine Şengöz’ün yaptığı, Şaziye Karlıklı’nın aynı adlı biyografik romanından uyarlanan projenin senaristliğini Zehra Çelenk yapıyor.

Dünya savaşlarının yaşandığı bir dönemde Türkiyeli bir kadın olarak dans tutkusunun peşinden giden, dünyayı kendine hayran bırakan Emine Adalet Pee’nin çarpıcı hikayesinin danışmanı ise Tuğrul Eryılmaz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN