Türk edebiyatının usta kalemlerinden Necip Fazıl Kısakürek'in ölümsüz eseri "Bir Adam Yaratmak"tan sinemaya uyarlanan filmin özel gösterimi, 27 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. Tasarruf finansman sektörünün kurucu ve öncüsü Eminevim’in ana destekçisi olduğu yapım, izleyicilerden yoğun ilgi gördü.
Yönetmenliğini Murat Çeri'nin üstlendiği sinema uyarlaması, insanın varoluş sancılarını ve iç dünyasını merkezine alarak izleyiciyi felsefi ve psikolojik bir yolculuğa çıkarıyor. Çağdaş bir sinema diliyle yeniden yorumlanan yapımın oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Altan Erkekli, Serpil Tamur, Deniz Barut, Hakan Meriçliler, İsmail Hakkı, Murat Serezli, Gülper Özdemir ve Caner Topçu gibi önemli isimler yer alıyor.

Eminevim Genel Müdürü Dr. Murat Ayyıldız, projeye dair yaptığı açıklamada kurum olarak üstlendikleri sorumluluğa değinerek, "Eminevim olarak finansal bir iş modelinin kurucusu ve öncüsü olmanın sorumluluğunu taşırken bu toprakların değerlerini yarınlara taşıma görevini de üstleniyoruz. Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan ‘Bir Adam Yaratmak’ın beyazperdeye taşınmasına ana destekçi olmaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.
Türkiye vizyonu öncesinde uluslararası festivallerde dikkatleri üzerine çeken film, yurt dışında çeşitli ödüllere layık görüldü. Fecr Film Festivali ve Chennai Uluslararası Film Festivali gibi organizasyonlarda ödüle layık görülen yapım, başrolünde yer alan Engin Altan Düzyatan’a "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandırdı. Yapım, 1 Mayıs’ta Türkiye genelinde 300 salonda aynı anda sinemaseverlerle buluşacak.
Daha önce de farklı sanat dallarında izleyiciyle buluşan eserin geçmişine bakıldığında, metin ilk kez Muhsin Ertuğrul tarafından 1937-1938 yıllarında Şehir Tiyatrolarında sahnelenmiş, ardından 1977 yılında Yücel Çakmaklı tarafından üç bölümlük bir dizi olarak televizyonda izleyiciyle buluşmuştu.
