Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen “Bir Anadolu Şenliği”nin ikinci durağı Tunceli oldu. Etkinlikler, 5-11 Eylül tarihleri arasında; konserlerden tiyatroya, çocuk atölyelerinden mobil müzelere kadar birçok kültürel etkinlikle gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilk durağında yoğun ilgi gören ‘Bir Anadolu Şenliği’nin ikinci durağının Tunceli olacağını açıkladı. Ersoy, etkinliklerin Tunceli’yi bir hafta boyunca sanat ve kültürle buluşturacağını ifade etti.
KONSERLER VE SAHNE GÖSTERİLERİ
Şenlik kapsamında Mameki Parkı’nda kurulacak ana sahnede çeşitli sanatçılar Tuncelililerle buluşacak. Programda Oğuz Aksaç, Gülten Benli, Ferat Üngür, Ferhat Göçer, Mehmet Süleyman Oduncu, Serap Sütşurup, Merve Öztürk Sezik, Veysel Özer ve Murat Belet gibi isimlerin konserleri yer alıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu “Tamamen Doluyuz” oyunuyla sanatseverlerle bir araya gelecek.
Gezen Sinema tırı Tunceli ilçelerinde sanatı, tarihi ve kitapları şehrin dört bir yanına taşıyacak.
Tuncelililer, Çanakkale Savaşları’na ait özgün materyaller, etkileyici video gösterimleri ve döneme ait savaş objeleriyle donatılan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ile geçmişin izinde tarih yolculuğuna çıkacak.

ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER
Mameki Parkı’nda kurulacak “Çocuk Köyü”nde tiyatro gösterileri, sahne etkinlikleri ve oyun alanları yer alacak. Sinema Tırı, çocuklara yönelik film gösterimleri sunarken; Gezici Kütüphane ise kitap okuma etkinlikleri ve çeşitli atölyelerle hizmet verecek.
Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Sihirli Ayna” adlı çocuk oyunu da minik izleyicilerle buluşacak.
Bir hafta sürecek olan etkinlikler, her yaştan katılımcıya hitap edecek şekilde planlandı.

