Çağdaş sanatın köprüsü Edirne’de kuruldu

Çağdaş sanatın köprüsü Edirne’de kuruldu

Türkiye’nin sınır kenti Edirne, kapılarını ilk kez açan Uluslararası Edirne Bienali ile çağdaş sanatın küresel merkezine dönüşüyor. 23 ülkeden 218 sanatçıyı ‘Köprüler’ temasıyla buluşturan bienal, kentin kadim tarihi mekânlarını 28 Haziran’a kadar sıra dışı bir sanat rotası yapıyor.

Yüzyıllardır kültürlerin ve coğrafyaların geçiş noktası olan anıt şehir Edirne, bu yıl ilk kez düzenlenen Edirne Bienali ile uluslararası sanat sahnesine güçlü bir giriş yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi destekleriyle hayata geçirilen etkinlik, kentin tarihî ve kamusal alanlarını çağdaş sanatın çok katmanlı bir disiplinine dönüştürüyor. Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda yoğun katılımla açılan bienalin temelinde çoğulculuk ve ortak üretim fikri yatıyor. Tek bir küratöryel bakış yerine sekiz farklı küratörün ortak aklıyla şekillendiren etkinlik, sadece fiziksel değil, coğrafyalar arasında kültürel ve düşünsel köprüler kurmayı hedefliyor. Fotoğraftan heykele, yapay zekâdan dijital sanata kadar geniş bir disiplin yelpazesine sahip sergilerde; göç, hafıza, sınır ve ekoloji gibi modern dünyanın güncel meseleleri masaya yatırılıyor. Tarihi sokakların doğal bir sahne sunduğu Edirne Bienali; konserler, dans performansları, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla 28 Haziran’a kadar kültür sanat takipçilerini ağırlamaya devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN