Cannes'dan Rus gazetecilere veto

Cannes'dan Rus gazetecilere veto

Cannes Film Festivali, bu yıl bazı Rus gazetecilere akreditasyon verilmeyeceğini açıkladı. Festivalin basın sözcüsü Cannes’ın herhangi bir Rus gazeteciye akreditasyon verip vermediği yönündeki soruya ise cevap vermedi.

Avrupa'nın en prestijli sinema organizasyonu Cannes Film Festivali, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal amacıyla başlattığı harekatın ardından, 17-28 Mayıs'ta 75.'si düzenlenecek organizasyonda bazı Rus gazetecilere basın akreditasyonu vermeyi reddetti.

Festivalin basın sözcüsü Agnes Leroy, yaptığı açıklamada, "Rusya ile Ukrayna arasında işlerin yoluna girmesini" beklediklerini söyleyerek "Yalnızca Ukrayna konusundaki tutumu uygun mecraları onayladık" dedi.

'HİÇ RUS GAZETECİ GELECEK Mİ' SORUSUNA YANIT YOK

Sputnik'in aktardığına göre; Leroy, Cannes’ın herhangi bir Rus gazeteciye akreditasyon verip vermediği yönündeki soruyu ise yanıtsız bıraktı. Festival, geçmişte defalarca akredite edilen iki Rus gazeteciyi bu yıl geri çevirdi.

Daha önce Cannes Film Festivali’ne, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova’dan resmi delegasyonun kabul edilmeyeceği duyurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN