Godzilla filmlerinin başrol oyuncusu Akira Takarada hayatını kaybetti! Takarada neden öldü kaç yaşındaydı?

Godzilla filmlerinin başrol oyuncusu Akira Takarada hayatını kaybetti! Takarada neden öldü kaç yaşındaydı?

Beyazperdenin ikonik filmleri arasında yer alan Godzilla film serisiyle ünlenen oyuncu Akira Takarada, hayatını kaybetti. 1934 yılında Japonya egemenliği altına bulunan Kore'de dünyaya gelen Takarada'nın 14 Mart 2022 tarihinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Akara Takarada'nın neden öldüğü ise açıklanmadı.

Eiji Tsuburaya'nın özel efektleriyle yönetmen Ishiro Honda tarafından yönetilen 1954 Japon yapımı Godzilla filminde oynadığı Hideto Ogata rolüyle beyazperdede üne kavuşan oyuncu Akira Takarada 88 yaşında hayatını kaybetti.

Japonya'nın egemenliği altındaki Kore'de dünyaya gelen Takarada, 1948'de ailesiyle birlikte müttefik işgali altındaki Japonya'ya taşındı. Nisan 1953'te "Yeni Yüz" programının bir parçası olarak Toho'ya katıldı.

akira-takarada-godzilla.jpg

İlk filminde, eğitimci Fukuzawa Yukichi'nin biyografisi olan And Then the Liberty Bell Rang'da küçük bir rol alan Akira Takarada, sinemadaki büyük çıkışını, orijinal Godzilla'da (1954) donanma dalgıcı Hideto Ogata rolüyle yaptı. Yakışıklılığı ve karizmatik, sofistike karakteriyle Toho'da popüler bir oyuncu oldu.

akira-takarada-son.jpg

Godzilla serisiyle ilişkisini Mothra vs. Godzilla (1964), Canavarlar Geliyor, (Invasion of Astro-Monster-1965) ve Canavarlar Adası (Godzilla vs. the Sea Monster) (1966) filmlerinde sürdürdü. 1992'de Godzilla vs. Mothra ile diziye geri döndü ve Godzilla Final Savaşı (Godzilla: Final Wars'da-2004) tekrar izleyici karşısına çıkan Takarada'nın rol aldığı diğer filmleri arasında Half Human (1955), The Last War (1961), King Kong Escapes (1967) ve Latitude Zero (1969) sayılabilir.

akira-takarada-1.jpg

DR. DOLITTLE FİLMİNDE SESLENDİRME YAPTI

Akira Takarada, Eddie Murphy'nin başrolünü oynadığı Dr. Doolittle'daki baş karakterin sesiydi ve Disney yapımı animasyon film Aladdin'de Jafar'ı seslendirerek yer aldı.

Ünlü film yapımcısı Yoko Higuchi paylaşımında "Bu adamın Godzilla'ya duyduğu aşk çok büyüktü ve dizi hakkında her konuştuğunda bunu hissettim. Godzilla'yı seviyordu. Godzilla onu özlüyor." diye yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN