İyilerin nesli tükendi kötülerin gözü gişede

İyilerin nesli tükendi kötülerin gözü gişede

Sinemalarda bugün 2’si yabancı 9 film vizyona giriyor. Yerli yapımlarda yönetmen Emre Kayiş’in nesli tükenen Anadolu parsı hikayesi üzerinden insanın yazgısına ve Türkiye’nin yakın tarihe ışık tutan bol ödüllü ‘Anadolu Leoparı’ öne çıkıyor. Yabancı yapımlarda ise Marvel’ın Spider-Man evreninden beyazperdeye taşıdığı ilk kötü karakter ‘Morbius’ dikkat çekiyor.

Morbius’a Oscar’lı oyuncu Jared Leto’nun hayat verdiği film, gişede DC’nin kötü karakteri Joker’in 94 milyon dolarlık açılış rekorunu kırmayı hedefliyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün 2’si yabancı 9 yapım vizyona giriyor. Son 20 gündür salonları dolduran, 5 milyonu aşan izleyici ile Recep İvedik 6’nın rekorunu geride bırakan Bergen nedeniyle vizyon erteleyen yerli yapımlar bu hafta beyazperdede boy gösterecek. Yerli yapımlarda bu hafta, yönetmen Emre Kayiş’in ilk uzun metraj denemesi ‘Anadolu Leoparı’ öne çıkıyor. 2021’de Toronto’dan FIPRESCI, Antalya’dan Behlül Dal En İyi İlk Film, Ankara’dan en iyi film dahil dört ödül birden alan yapımın başrolünde Fikret rolünü canlandıran başarılı oyuncu Uğur Polat yer alıyor. Film, Fikret’in yirmi iki yıldır çalıştığı Ankara hayvanat bahçesinin eğlence parkına dönüştürülmek üzere Araplara satılması üzerine verdiği mücadeleyi beyazperdeye taşıyor. Yönetmen filmde, nesli tükenen ihtiyar Anadolu leoparına ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde yaşanan değişim sırasında leoparın hüzünlü kaderinden hareketle, onunla yazgı birliği içinde olan insanların duygu dünyasını ortaya koyuyor. Film aynı zamanda Türkiye’nin yakın tarihine de ışık tutuyor.

18.jpg

MARVEL ‘EN İYİ KÖTÜ’ İÇİN DC İLE YARIŞIYOR: Yabancı yapımlarda ise Marvel çizgi roman dünyasını sinemaya taşıyan Sony’nin Spider-Man evrenindeki üçüncü film ‘Morbius’ öne çıkıyor. İlk kez 1971’de Spider Man’in 101’nci sayısında okurun karşısına çıkan kötü karakter ‘Morbius’, DC’nin Batman serisinin kötü karakteri Joker’in 2019’da gişede yakaladığı büyük başarının ardından beyazperdede. Filmin yönetmen koltuğunda Daniel Espinosa otururken, başrolünde ise 2016 yapımı ‘Suicide Squad: Gerçek Kötüler’ filminde Joker’e de hayat veren Oscar’lı oyuncu Jared Leto yer alıyor. Leto’nun hayat verdiği Morbius’un Venom ile aynı evrende görüneceği belirtilen film, muzdarip olduğu kan hastalığına deva bulmaya çalışırken insanüstü-yarı vampir bir varlığa dönüşen bilim insanı Dr. Michael Morbius’un aksiyon dolu hikayesini anlatıyor. Filmin ilk hafta sonunda 100 milyon dolar hasılat yapması bekleniyor. Bakalım, eski Joker’in canlandırdığı yeni Morbius, DC ve Marvel arasında başlayan ‘en iyi kötü karakter’ yarışını kazanacak mı?

ESKİ KONAKTA YAŞANAN FANTASTİK MACERA: Vizyonda dikkat çeken diğer yerli yapım, ‘Tabutta Rövaşata’, ‘Hacivat ve Karagöz’ü Kim Öldürdü’ gibi filmleriyle tanınan Ezel Akay’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Osman Sekiz’. Bergen nedeniyle önceki haftalarda vizyonunu erteleyen filmde, Tim Seyfi, Begüm Birgören, Kemal Uçar, Ezel Akay ve Hasan Akay’ın başrolleri paylaştığı film, agorafobiden muzdarip olan bir adamın beş fantastik canavar ile beraber eski bir köşkte yaşarken başına gelen olayları anlatıyor. Faik Ahmet Akıncı’nın yönettiği, yeni doğan çocuklarına otizm teşhisi konulması sonrası bir ailenin yaşadıklarını anlatan ‘Ya Ben Ölürsem’ filminde de, başrolleri Cenan Çamyurdu, Güliz Gündüz, Barış Koçak, Gizem Çıracı ve Hakan Tepe paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda Mehmet Elçi’nin oturduğu ‘Haliller Grubu’ filmi de psikolojik sorunları olan genç bir adamın hayatına odaklanıyor. Filmde Fethi Çağan Mertsöz, Yılmaz Yöndem, Serdar Noyan gibi oyuncular rol alıyor. Çocukları sinemaya çekmeyi hedefleyen Doru Macera Ormanı animasyonu ise ormanda kamp yapmakta olan Alaca’nın hayvan sirkinin eline düştüğü hikayeyi konu alıyor.

17.jpg

MEKSİKA’DA GEÇEN BİR ‘AL YAZMALI’ HİKAYESİ

beyazperdede bu hafta sağlam bir dram izlemek isteyenler, Cannes Film Festivali’nde Özel Mansiyon ödülüne layık görülen ‘Yangın Gecesi’ filmini tercih edebilir. Meksikalı yönetmen Tatiana Huezo’nun ilk uzun metrajı olan film, bu yıl ülkesinin Oscar adayıydı. Uyuşturucu ticareti ve insan kaçakçılığı tehdidinin hakim olduğu kırsal bir köyde geçen güçlü bir kadın hikayesini beyazperdeye aktaran film, annelerin kızlarını uyuşturucu baronlarından, çetelerden korumak için saçlarını kesip dişlerini boyayarak çirkinleştirmeye çalıştığı bir köydeki üç küçük kızın hikayesini anlatıyor. Film, köydeki kadınların yaşamı üzerinden Meksika ve Orta Amerika’da yerli toplulukların verdiği zorlu mücadeleyi ve maruz kaldıkları şiddeti de gün yüzüne çıkarıyor.16.jpg

YERLİ KORKU SEVENLERE İKİ FİLM

Sinemada yerli korku izlemeyi tercih edenleri ise bu hafta iki yapım bekliyor. Batuhan Çelik’in yönettiği, Hande Öğüt, Barış Baktaş, Lola Polat, Berat Eren Adanalı’nın başrollerini paylaştığı ‘No: 26 Ölüm Çığlığı’, dedelerinden kalma yazlıkta olan kız kardeşine ulaşamayınca onun yanına gitmeye karar veren Selin ile sevgilisi Barış’ın başlarından geçenleri konu ediniyor. ‘İblis: Karanlığın Sahibi’ filmi de, büyük bir çabayla ulaştığı definenin cinler tarafından sahipli olması sonucunda çıkmaza giren Levent’in kendisini ve ailesini bu durumdan kurtarmak için verdiği mücadeleyi izleyiciye aktarıyor.

19.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN