Kurt Cobain, bu kez de opera sahnesinde

Kurt Cobain, bu kez de opera sahnesinde

İkonik rock müzisyeni Kurt Cobain'in daha önce birçok kez beyaz perdeye uyarlanan hayatı, şimdi de opera sahnesine taşınıyor. Uyarlamanın kaynağı, Gus Van Sant’ın, ünlü müzisyenin son günlerini anlattığı Last Days olacak.

Londra’nın Royal Opera House tiyatrosu, ünlü rock grubu Nirvana'nın efsanevi solisti Kurt Cobain’in son günlerini operaya uyarlayacak. Uyarlamanın kaynağı ise Gus Van Sant’ın 2005 yapımı uzun metrajı Last Days olacak. Michael Pitt’i başrolünde izlediğimiz Last Days filminde Blake isimli bir müzisyenin intihar etmeden önceki son günleri anlatılıyor. Fakat filmin aslında üstü kapalı bir şekilde genç yaşta yaşamına son veren Cobain’in son günlerini temsil ettiğini biliyoruz. Aynı isimli opera oyunu ise bunu üstü kapalı bir şekilde değil, direkt olarak anlatacak.

EKİM AYINDA SERGİLENECEK

The Guardian’ın haberine göre; Uyarlamanın başında duracak isim Royal Opera House’un genç bestecilerinden Oliver Leith olacak.

Kendisinin de büyük bir Nirvana hayranı olduğunu belirten 32 yaşındaki besteci, oyunun bütün müziklerini bizzat besteleyecek. Leith, uyarlama hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Cobain’in öyküsü tam da operaların başa çıkabileceği arketipik bir hikayeye sahip."

Anna Morrisey ve Matt Copson direktörlüğünde hazırlanan Last Days, Ekim ayında Royal Opera House’un Linbury Theatre sahnesinde sergilenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN