‘Maffy’s Jazz’ belgeseli festival yolunda

‘Maffy’s Jazz’ belgeseli festival yolunda

Geçtiğimiz günlerde vefat eden trompetçi A. Muaffak Falay’ın yaşamı ve müzik serüvenini konu alan belgesel ‘Maffy’s Jazz’, festival başvurularına başladı.

Deniz Yüksel Abalıoğlu’nun 2016 yılında Falay’ı İsveç’teki evinde ziyaret etmesi ile başlayan, belgesel projesi, sanatçının önemli katkıları ve aralıklı yapılan bir çalışma ile 5 yıl sürdü.

Belgeselin yapımcı ve yönetmeni Deniz Yüksel Abalıoğlu, belgesel için festival başvurularına başladıklarını ve ilk gösteriminin İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde yapılmasının planlandığını belirtti. Abalıoğlu “Maffy’i ilk kez 2016 yılında İsveç’teki evinde ziyaret ettim. Sonra art arda 2017 ve 2018 yıllarında yine Maffy’e gidip, onunla kaldım ve çekimleri onunla yaşayarak tek başıma gerçekleştirdim, çünkü filmin ev içinden bir anlatıcının elinden çıkmasını, samimi bir film olmasını istiyordum.

Filmi izleyenlerin bu samimiyeti, benim varlığımı ve onun yalnızlığını paylaştığımı hissedeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 92 yaşındaki sanatçının vefatı ile küçük bir ekleme de yapıldığını aktaran Abalıoğlu “Umarım film tüm cazseverler tarafından izlenir ve Maffy’nin hatırası müzikleriyle beraber bu filmle de yaşar” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN