Metro 2033'ün Rus yazarı, ülkesinde 'arananlar' listesine alındı: Savaşa hayır demeyi sürdüreceğim

Metro 2033'ün Rus yazarı, ülkesinde 'arananlar' listesine alındı: Savaşa hayır demeyi sürdüreceğim

Dünyaca ünlü Rus yazar Dmitry Glukhovsky, ülkesinde "arananlar" listesine dahil edildi. Glukhovsky, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesini eleştirdiği için buna maruz kaldığını ifade ederek ne olursa olsun "Savaşı durdurun!" demeyi sürdüreceğini belirtti.

Dünyaca ünlü roman ve oyun serisi Metro'nun yazarı Dmitry Glukhovsky, son olarak yaptığı açıklamada ülkesinin Ukrayna’yı işgalini açıkça eleştirdiği için Rusya’nın "arananlar" listesine dahil edildiğini duyurdu.

Glukhovsky, uyarılara rağmen "Savaşı durdurun!" demeyi sürdüreceğini belirterek Rusya'nın Ukrayna ile savaşmasına daima karşı çıkacağını söyledi.

Şu an için Rusya dışında bulunan yazarın, Rus makamları tarafından yakalanması durumunda hapis cezasına varan cezalara çarptırılabileceği bildirildi.

DMİTRY GLUKHOVSKY KİMDİR?

İlk olarak Metro 2033 romanıyla adından söz ettiren Rus yazar Dmitry Glukhovsky, post apokaliptik bir dünyada geçen eserleriyle dünya çapında tanındı. Metro serisine daha sonra Metro 2034 ve Metro 2035 ile devam ederek kurduğu evreni birçok ara kitapla zenginleştirdi. Yazarın adını dünya çapında duyurmasıysa 2010 tarihli video oyun uyarlamasıyla oldu. Oyun serisi Last Light, Redux ve Exodus ile geniş bir hayran kitlesi edindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN