Pandemi duvarı kalktı kitap yağmuru başladı

Pandemi duvarı kalktı kitap yağmuru başladı

Pandemi sürecinde özlenen kitap fuarları geri döndü. Bugün Adana ve İstanbul’da kapılarını açan kitap fuarları iki yıllık aradan sonra okuru kitaba doyuracak. İstanbullular Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 7. Üsküdar Kitap Fuarı’nda bugün Mustafa Kutlu’yla bir araya gelecek. Adanalılar ise Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini bekleyen 14. Çukurova Kitap Fuarı’nda geçen hafta yaşama veda eden hemşehrileri şair Salih Bolat’a şiirlerle veda edecek.

SALİHA SULTAN

İki yıllık pandemi arasından sonra hem okurun hem yayınevlerinin yüzünü güldürecek kitap fuarları geri döndü. Adana ve İstanbul’da düzenlenen kitap fuarlarının kapıları bugün açılıyor. 300’ü aşkın yayınevinin katılımıyla 14’ncüsü düzenlenen ‘Çukurova Kitap Fuarı’ Adanalıları kitaba doyuracak.

Tüyap Adana Fuarcılık tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle organize edilen, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Fuarcılık A.Ş.’den de destek alan fuarda ayrıca birçok şiir dinletisi, söyleşi ve imza etkinlikleri gerçekleşecek.

Fuar ilk gününde ise geçtiğimiz hafta Kovid nedeniyle vefat eden Adanalı şair Salih Bolat için anlamlı bir etkinliğe imza atacak. Bugün saat 17.30’da ‘Salih Bolat’a Veda-Adana Şairini Uğurluyor’ adıyla gerçekleşecek etkinlikte Duran Aydın, Çetin Derdiyok, Mustafa Emre, Süreyya Filiz, Cuma Duymaz, Ersun Çıplak, Sadık Çil, Özlem Gece Eraslan, Adnan Gül, İlhan Kemal gibi birçok isim konuşmacı olacak.

TÜYAP tarafından düzenlenen etkinliği Süreyya Köle yönetecek. Birçok etkinlik ve imza töreninin yapılacağı fuar 9 gün boyunca devam edecek. Ziyaretçiler Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarı Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı Kovid tedbirleri kapsamında gezebilecek. Fuarın bugün saat 10.00’da açılan kapıları 27 Şubat Pazar günü saat 19.00’da kapanacak.

mk-2.jpg

ÜSKÜDARDA GÜNLERDEN MUSTAFA KUTLU…

İstanbullular ise Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı’nda kitap kokusuna kavuşacak. Fuarın bugün saat 13.00’da yapılacak açılık etkinliğinde ise Türk hikayeciliğinin usta yazarı Mustafa Kutlu onur yazarı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise konuşmacı olarak katılacak.

Fuarda ayrıca saat 15.30’da Avrasya Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte de Prof. Dr. İsmail Kara, Prof. Dr. Alpay Doğan Yıldız, Prof. Dr. Erol Göka ve Mukadder Gemici Mustafa Kutlu’nun edebi ve insan kişiliği üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını açan ve 27 Şubat’a kadar sürecek olan 7. Üsküdar Kitap Fuarı, bu süre boyunca kitapseverlerin yanı sıra seçkin yayın evlerini ve Türkiye’nin kıymetli yazarlarını buluşturacak.

Alanında lider yüzlerce seçkin yayınevi ve yazarın katılımıyla adeta bir edebiyat şölenine dönüşecek olan fuar süresince; edebiyat ve yazın dünyasından İbrahim Tenekeci, Mim Kemal Öke, Senai Demirci, Gökhan Özcan, Mürsel Sönmez, Yıldız Ramazanoğlu, Erol Erdoğan, Nurettin Durman, Bülent Ata, Vehbi Vakkasoğlu gibi birçok önemli isimle söyleşi ve imza etkinlikleri de düzenlenecek.

sb-2.jpg

YAYIN DÜNYASININ HÂL-İ PÜR MELÂL-İ FUAR MASASINDA

Adana’da gerçekleşen Çukurova Kitap Fuarı’nda bugün ve yarın birçok imza ve söyleşi etkinliği gerçekleşecek. Ahmet Telli saat 14.45’te şiir dinletileriyle fuar ziyaretçileriyle buluşurken, Metin Celal’in yönettiği, Kenan Kocatürk ve Faruk Şüyün’ün konuşmacı olduğu ‘2021’de Edebiyat, Kitaplar ve Yayıncılık’ söyleşisinde yayın dünyası saat 16.00’da masaya yatırılacak.

İmza etkinliklerinde ise Seray Şahiner, Şükrü Erbaş, Ahmet Telli, Prof. Dr. İlter Uzel, Alper Canıgüz, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ataol Behramoğlu, Yusuf Kaplan, Ömer Tuğrul İnançer, Murat Menteş gibi birçok isim Adanalılarla buluşacak, Fuarın imza ve etkinlik takvimini sosyal medya hesaplarının yanı sıra ‘cukurovakitapfuari.com’ internet adresinden de görebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN