Türk balerin Nilay Tahiroğlu Bolşoy sahnesinde yarı finale çıktı

Türk balerin Nilay Tahiroğlu Bolşoy sahnesinde yarı finale çıktı

Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Nilay Tahiroğlu, 35 ülkeden 362 dansçının katıldığı 15. Uluslararası Moskova Bale Yarışması’nda ilk etabı başarıyla geçerek yarı finale yükseldi. Ön elemeden muaf olarak yarışmaya katılan Tahiroğlu, 1 Temmuz’daki yarı finalde Türkiye’yi temsil edecek.

Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Nilay Tahiroğlu, bale dünyasının en saygın organizasyonları arasında gösterilen 15. Uluslararası Moskova Bale Yarışması’nda ilk etabı başarıyla geçerek yarı finale yükseldi.

25 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında Moskova’daki Bolşoy Tiyatrosu’nun Tarihi Sahnesi’nde düzenlenen yarışmaya, 35 ülkeden 362 dansçı farklı kategorilerde katılıyor.

Uluslararası alanda daha önce elde ettiği başarılar sayesinde ön eleme aşamasından muaf tutulan Tahiroğlu, yarışmaya doğrudan katılma hakkı kazandı.

Üç aşamalı organizasyonun ilk turunu başarıyla tamamlayan 34 yarışmacı arasına giren milli balerin, 1 Temmuz’da gerçekleştirilecek yarı finalde Türkiye’yi temsil edecek.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN