Türkçenin Şiir Şöleni 30 yıl sonra yeniden Bursa’da

Türkçenin Şiir Şöleni 30 yıl sonra yeniden Bursa’da

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 15’incisi düzenlenecek ‘Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni’ 13-15 Ekim 2022 tarihleri arasında 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da gerçekleşecek.

Şölen 13 Ekim’de Tayyare Kültür Merkezi’nde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni Daimi Heyet Başkanı D. Mehmet Doğan ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açış konuşmalarıyla başlayacak. İlk olarak 1992 yılında Bursa’da gerçekleştirilen şölen bugüne kadar Kazakistan, Türkmenistan, Kıbrıs, Fransa (Strazburg), Kırım, Makedonya (Üsküp), Azerbaycan, Tataristan, Kırgızistan, Kosova, Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkelerde de düzenlenmiş, en son geçen yıl İstanbul’da yapılmıştı. TİKA’nın desteklediği, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konya’da Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek şölenin detayları ‘tyb.org.tr’ adresinden incelenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN