Yazar Aykut Demirel: Marjinal görünenlerin tek sorunu marjinal görünmeye çalışmak

Yazar Aykut Demirel: Marjinal görünenlerin tek sorunu marjinal görünmeye çalışmak

Çizimleri ve 27 adlı romanıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başaran düşünür Aykut Demirel, kendisini marjinal göstermek için her yolu deneyen insanların aslında kompleks sahibi bireyler olduklarından bahsetti.

Çıkardığı 27 adlı romanıyla kısa sürede çok satanlar listesine girmeyi başaran yazar Aykut Demirel, “Aslında insanlar oldukları kadar değil, gösterdikleri kadarıyla anılmak istiyorlar. Halbuki varlığından memnun olup, kendi hikayesini buna gören kurgulayan her insan daha marjinal gözüküyor” dedi.

Temel sorunun insanın kendisiyle olan kavgasından bahseden Demirel, “İnsanların temel sorunu içerisinde bulunduğu andan memnun olmamak. Kendimizi sevebilmeyi başarırsak şayet, her şeyin çok daha güzel bir hal aldığını kavramış olacağız. O halde bu durumu korumanın tek yolu her daim kendimizi hem okuyarak hem izleyerek her alanda geliştirmek. Ancak görüyoruz ki Türkiye’de kitap okumaya insanların mesafeli durduğunu görüyoruz. Hatta çok üzülerek ifade edeyim yazarlık vasfı bile çok satanlar listesine girmeyi başarabilenlerle ölçülüyor. Çok satıyorsan iyi yazıyorsun, satamıyorsan da iyi bir yazar olarak anılmıyorsun. Bunu değiştirmek için mücadelemi sürdürüyor olacağım” diye konuştu.

“İNSAN ÖNCE KENDİSİYLE SULH SAĞLAMALI”

İnsanın fıtratı gereği hep bir karmaşa ve kavganın içerisinde yer aldığından da bahseden genç ve başarılı yazar Aykut Demirel, bu kavgayı bitirmenin tek yolu insanın önce kendisiyle barışarak sağlanacağını ifade ediyor. Kendisiyle barışık olan her insanın bir başkasıyla asla bir kavga yoluna başvurmayacağını dile getiren genç yazar: “Dikkat ettiyseniz eğer herkes kendisine düşman. Kaç insan tanıyorsunuz ben kendimi çok seviyorum diyebilen? Ben neredeyse buna hiç rastlamadım. Aslında global kavgaların en büyük sorunu kendisiyle olan mutsuzluğudur insanın. Aslında mesele toprak, hazine falan değil… Mesele güç. Ben daha güçlüyüm kaygısını yenmek. Ancak kendisiyle barışı olan insanın kaygısı güçlü olduğunu değil, mutlu olduğunu göstermektir” dedi.

“SEVMEYİ SEVEN HERKES GÜZEL DÜŞÜNÜR”

Demirel sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Aslında olması gerektiği gibi davranmaya çalıştıkça iyi bir insan olarak anılıyorsunuz. Yardım yapmak, iyi düşünmek ve olması gerektiği gibi davranın her insanın ne kadar iyi bir insan olarak anıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Aslında bunu yapanlar iyi değil, olması gerektiği gibi davranmayanlar çok kötü bir hal aldı. Onlar kötüleştikçe normal davranan her insan iyi anılıyor. Bu düzen umarım bir gün değişecek.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN