Kumpasçılara beyin yıkama operasyonu

Kumpasçılara beyin yıkama operasyonu

FETÖ’nün Deniz Baykal ve MHP’li vekillere yönelik kaset kumpasıyla ilgili iddianameye şüphelilerin ahlaksız görevi kabul etmeye nasıl ikna olduklarını gösteren Fethullah Gülen mesajları da girdi. ByLock üzerinden örgüt üyelerine gönderilen mesajlarda görev ‘Büyük müjde’ olarak tanımlanıyor

HİLAL ÖZTÜRK / İSTANBUL

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile 10 MHP’li eski milletvekilinin siyasi hayatını değiştiren kaset kumpasları soruşturmasının dosyasına ByLock mailleri de delil olarak girdi. Şüphelilerden Yılmaz Angın’a gelen bir mailde, FETÖ elebaşı Gülen’in mesajı dikkat çekiyor. Gülen Afrika’da toplanan örgüt üyelerinin gördükleri rüyaları yorumluyor. Korkmadığı mesajını vermek için sağlığı el verse Türkiye’ye gitmek istediği yalanını söylüyor. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın acil durumda kaçması için gizli geçitler olduğu kurgusuyla örgüt üyelerini kandıran Gülen, Kösem Sultan örneğiyle Yeniçeri ayaklanması mesajını veriyor.

Gülen, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan mesajlarında Baykal ve MHP’li vekiller hatta daha sonra örgütten kopan eski FETÖ sorumlulularının da aralarında olduğu çok sayıda insanın özel hayatlarını izlettirdiği emniyetteki üyelerine yakında dünyanın kaderini belirleyeceklerini vaadediyor. Kaset komplolarını yapan bu FETÖ’cülerin çözülmemesi için bu mesajlarla ikna edildikleri değerlendiriliyor. O mailin içeriği şöyle: “Müjdeli not, Afrika’daki kamplarda görülen rüyalar kendisine anlatıldı. Sağlığım el verse bende katılırım dedi. Türkiye’ye gitmek uçakla 10 saat sürüyor. Sağlığım buna el vermeyebilir dedi. 100 odalı saray yetmemiş, 1000 kusur odalı yeni bir yer yaptırmış. Oradan oraya gizli geçitleri falan var dedi. Acil durumda öyle kaçacak. Kösem Sultan da öyle yapacaktı ama, Yeniçerilerin elinden kurtulamadı dedi. Belki ileride 70 tane ülkeden 3’er kişilik temsilcilerle oturacak, dünyanın kaderini konuşacaksınız. Büyük müjde. Şimdi mikro planda bunu yapıyorsunuz buyurdu.”

SOSYAL MEDYADA YAYIN

Maillerde FETÖ elebaşı Gülen’in ‘Bamtelleri’nde Fransız ihtilalinin liderlerinden Robespierre’i Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleştirdiği anlatılıyor. Gülen’in propaganda yapılmasını istediği mailde bu örnekle nasıl hareket edecekleri anlatılıyor. O mail de şöyle: “Konuyla ilgili internette yer alan bilgiler paylaşılıyor ve şunlar anlatılıyor: Fransız İhtilalini yapan güçlü karekterlerden birisi. Jakoben birisi ihtilalden sonra ‘Adalet, Özgürlük Cumhuriyeti getireceğim’ diye diktatörlüğünü ilan ediyor. Kendinden olmayanları hain ilan ediyor. 20 bin kişiyi idam ettiriyor. 300 bin kişiyi tutuklatıyor. Hatta ihtilal yaparken ki en yakın arkadaşı Danton’u bile hain ilan edip onu bile idam ettiriyor. Danton’un dünya tarihine geçen şu sözü meşhurdur. İhtilal evlatlarını yiyor demiştir. Danton’un idam edilmesi Robespıerre’in sonunun başlangıcı olmuştur. Bütün muhalefet ve halk Robespıerre’in karşısında birleşmiştir. Robespıerre dünyada devlet terörünü kullanan ilk liderdir. En sonunda gözü önünde 20 arkadaşı idam edildi. Sonrada kendisi idam edildi. Tarih tekerrürden ibaret. Ne kadar da benzerlikler var. Bizim halk herhalde A. Gül veya B. Arınç tutuklandıktan sonra aklı başına gelecek. Bu tarihi olay sosyal medyada gündem yapılabilir. Bununla ilgili köşe yazısı yazılabilir. Son olarak HE’nin (Gülen) tarihi bilgisi ve günümüze analizine şapka çıkartmak gerekir. Biz daha önce sadece yakın tarihteki Hitler Ve Gobels’i bilirdik.”

GÖRÜNTÜLERİ SERVİS EDEN DÖNMEZ, BYLOCK’ÇU 

Dava dosyasında kaset komplosuyla ilgili görüntülerin yayımlanmasını sağlayan Yener Dönmez’in aktif şeklide ByLock kullandığı kaydedildi. 11 Ağustos 2014’ten itibaren ‘mithatsari’ kullanıcı adıyla ByLock kullandığı belirlenen Dönmez’in 98 kez giriş yaptığı program üzerinden 155 mesaj aldığı, 250 mesaj gönderdiği, 52 mail hareketinin bulunduğu, gelen arama sayısının 3, giden arama sayısının da 7 olduğu belirlendi. Dönmez’i ByLock’ta ekleyenlerin, ‘soner’, ‘sonerr’ ve ‘soner bey’ gibi farklı isimlerle kaydettikleri belirtilen iddianamede, Dönmez’in örgüt içinde ‘Soner’ kod ismini kullandığı ifade edildi. 

STV DİZİSİNDE ‘KASET KOMPLOSU’ DİYALOGLARI 

İddianamede örgütün televizyonu STV’deki ‘Kollama’ adlı dizinin 120. bölümünden ‘kaset komplosunu’ akla getiren diyaloglar aktarıldı. 18 Mart 2011’de yayınlanan bölümdeki diyaloglar şöyle: “Madem elimizdeki kendilerine ait kasetin varlığını biliyorlar, açıktan oynayalım biz de. Ya yayına ‘Kaset’ deyip ‘Denizlerini kuruturuz diyelim’ ya da ‘Arşivde kaset karşılığı desteğe devam’ deyip deniz kenarı villalarda yaşamaya devam seçeneği sunalım. Bizimkilere söyle, milliyetçi gençlerin arasında kışkırtmaları artırsınlar.” Dosyada bir dönem Alevilerin evlerine yapılan işaretlerin de örgüt işi olduğu vurgulandı. 

İSTİHBARATÇI POLİS ‘BAYKAL’I DİNLEDİK’ 

Dosyada bilgi sahibi olarak beyanına yer verilen 2009’da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı Teknik Takip ve Operasyon Şube Müdürlüğünde (TEKOP) görevli olan Fatih A., Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin telefonlarını dinlediklerini itiraf etti. Fatih A:  “Deniz Baykal hakkında elde edilen dinleme, bilgisayarda tapeye dönüştürülüyordu. Salih Keskinkılıç buradan verileri alıyordu. MHP kasetleri yayınlandıktan sonra Ali Ağıllı, dinleme yapan personele toplu uyarıda bulunarak ‘Burası devletin yatak odasıdır. Burada olan burada kalır. Dışarı çıkmaz’ söyleminde bulundu” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN