Kurban Bayramında ulaşım ücretsiz mi? Hangi illerde toplu taşıma, metro metrobüs ücretsiz olacak?

Kurban Bayramında ulaşım ücretsiz mi? Hangi illerde toplu taşıma, metro metrobüs ücretsiz olacak?

Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlarında en çok merak ettiği konuların başında İstanbul ücretsiz ulaşım ve Kurban Bayramında ulaşım ücretsiz olacak mı sorusu geliyor. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar bayramda ücretsiz ulaşım olacak mı diye arama yapmaya başladı. Buna göre İstanbul başta olmak üzere bazı illerde belediyelerin aldığı kararlarla ulaşımda ücret alınmayacak. Ancak bu tüm illeri kapsamıyor. İşte tüm detaylarıyla Kurban Bayramında ücretsiz ulaşım var mı İstanbul, Ankara, İzmir, Konya gibi büyükşehirlerde ücretsiz ulaşım sorunuzun yanıtı...

Milyonlarca vatandaşın beklediği ücretsiz ulaşım haberlerinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar İstanbul Kurban Bayramı ücretisiz ulaşım ve toplu taşımada bayram günleri ulaşım ücretsiz mi sorusunun yanıtını arama başladı. İstanbul'da kurban bayramı öncesi metro, metrobüs ve otobüslerin ücretsiz mi olacak? Mübarek Kurban Bayramı'nın ilk günü 1 Eylül Cuma gününe denk geliyor. İstanbul dışına gidecek vatandaşlar "köprü ve oto yallar bedava olacak mı?" sorusunun yanıtını ararken bayramı İstanbul'da geçirecek vatandaşlar da "İstanbul'da bayramda ulaşım bedava mı?" sorusunun yanıtını aramaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çıkan kararla "İstanbul'da ulaşım ücretsiz mi olacak?" sorusu da yanıtını buldu.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Kurban Bayramı tati̇li̇ nedeniyle otoyollar i̇le 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati̇h Sultan Mehmet Köprüsü'nde ücretsiz geçişler, 30 Ağustos Çarşamba günü saat 00.00'da başlayacak. Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) yol durumu bültenine göre, Kurban Bayramı tati̇li̇ nedeniyle 30 Ağustos Çarşamba günü saat 00.00'dan 5 Eylül Salı günü saat 07.00'a kadar otoyollar i̇le 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati̇h Sultan Mehmet Köprüsü geçi̇şleri̇ ücretsiz olacak. Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Seli̇m Köprüsü ile Avrasya Tüneli̇ geçişleri ise ücretli olacak.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda; bu bayram da İstanbul'da ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. Aynı şekilde itfaiye ve zabıta da görev başında olacak. Ayrıca bayramın iki günü ana arterler ve caddeler üzerindeki İSPARK parklama alanları ücretsiz olarak hizmet verecek.

17-08/28/metrobus_6994.jpg

İZMİR ÜCRETSİZ ULAŞIM

Aliağa Belediyesi, Kurban Bayramında ilçe içerisinde ücretsiz ulaşım hizmeti vereceğini bildirdi. Aliağa Belediyesi, Arefe günü ve Kurban Bayramı boyunca vatandaşların ilçe içerisinde gidecekleri yerlere ve kabristana yapacakları ziyaretler için toplu ulaşım araçlarını vatandaşların ücretsiz hizmetine sunacağını duyurdu. Merkez Camii önünden 09.00-16.00 saatleri arasında saat başı hareket edecek olan araçların; merkez cami, eski garaj, Güzelhisar Caddesi, hastane yolu, Çarşamba pazarı, hastane önü, Mehmet Akif Caddesi, Karaköy Mahallesi, Kurban Pazarı güzargahı üzerinden Aliağa Kabristanı’na ulaşacağı da bildirildi. Bayram süresince Çıtak Mahallesi ile Aliağa Merkez arasında ücretsiz sefer yapacak olan araçların saatleri ise; Çıtak’tan 07.00-09.30-12.30-15.30-18.00, Aliağa’dan 09.00-11.30-14.30-17.30 olarak belirlendiği açıklandı.

ANKARA'DA ÜCRETSİZ ULAŞIM VAR MI?

Gölbaşı Belediyesi, kurban pazarına gitmek isteyen vatandaşlar için Gölbaşı Kütüphanesi önünden bayram tarihine kadar saat 10.00, 13.00, 15.00 ve 17.00’da otobüs kaldıracak. Vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılacak olan açıklamayı beklerken ulaşımın ücretsiz olup olmuyacağı belirsizliğini koruyor. Yetkililerden konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

17-08/28/ankara_ulasim_3242.jpg

 

KONYA'DA ULAŞIM İKİ GÜN ÜCRETSİZ

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi şehir genelinde gerekli tüm hazırlıklarını yaptı. Otobüs ve tramvaylarda bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz, üçüncü ve dördüncü günleri yüzde 50 indirimli hizmet verecek olan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı.

GAZİANTEP'TE ULAŞIM ÜCRETSİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık, turizm, kurban kesim alanları konusundaki tedbirleri aldı. Bayramda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arife günü Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otobüsler Balıklı Meydanı'ndan Yeşilkent ve Asri Mezarlık'a ücretsiz olarak taşıma hizmeti verecek.

17-08/28/xgaziantepte-ulasim-ucretsiz-oldu-haber-icresimjpgpagespeedicjwmmnck2u1.jpg

ERZURUM'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Erzurum'da Kurban Bayramı'nın birinci gününde toplu taşıma ücretsiz olacak. Bayramın birinci günü Büyükşehir Belediyesi'nin otobüsleri, özel halk otobüsleri ve şehir içi hattında çalışan minibüsleri vatandaşlar ücretsiz olarak kullanacak. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce özellikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar da düşünülerek alınan karar doğrultusunda Bayramda yapılacak eş, dost ve akraba ziyaretlerinin rahatlıkla gerçekleştirilebilmesi sağlanacak. Bayram namazına müteakip vatandaşların yapacakları mezarlık ziyaretleri için şehir merkezinde bulunan 60 camiden bayram namazı sonrası mezarlıklara otobüs kaldırılacak. Bu nedenle şehir içerisinde toplu taşıma seferleri 08.00 itibariyle başlayacak. Mezarlık ziyareti sonrası dönüşler için araçlar mezarlıklarda hazır bekletilecek. Yetkililer, vatandaşların Bayram süresince toplu ulaşım ile ilgili karşılaştıkları sorunlar için Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi 444 16 25, Uydu Takip Merkezi 344 16 25 ile İstasyon Sevk İdare Merkezi'nin 344 16 19 numaralı telefonlarını arayarak şikayet ve taleplerini bildirebileceklerini belirtti.

ANTALYA'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Antalya'da Antray, Nostalji Tramvayı ve Resmi Plakalı (Siyah Plaka) Otobüslerin ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan açıklama şöyle; Kurban Bayramı'nda Şirketimiz bünyesinde bulunan Antray, Nostalji Tramvayı ve Resmi Plakalı (Siyah Plaka) Otobüslerimiz Ücretsiz Hizmet Verecektir. Bu vesile ile Ramazan Bayramınızı kutlar, güvenli yolculuklar dileriz.

17-08/28/e3c88666-6bc6-4e9b-a02a-adf1daae06ee.jpg

ŞANLIURFA'DA ULAŞIM 4 GÜN ÜCRETSİZ

4 günlük bayram süresince ulaşım ile ilgili tüm detayların gözden geçirildiğini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Aldığımız karar gereği; Ulaşım Daire Başkanlığımız bayram süresi boyunca halkımıza ücretsiz hizmet verecektir. Bu anlamda halkımızın gerek ulaşımlarını daha rahat sağlamaları gerekse akraba ziyaretlerini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilmeleri için tüm araçlarımız bayram süresi boyunca hizmetinde olacaktır" dedi. Başkan Çiftçi, 1-4 eylül tarihlerinde T1 ve T2 toplama merkezlerinden 97 Nolu otobüs hattının 08:00-13:00-17:00 saatlerinde, 09:00 14:00 18:00 saatlerinde ise mezarlık bölgesinden şehir merkezine hareket edeceğini de ekledi.

Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlarında en çok merak ettiği konuların başında İstanbul ücretsiz ulaşım ve Kurban Bayramında ulaşım ücretsiz olacak mı sorusu geliyor. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar bayramda ücretsiz ulaşım olacak mı diye arama yapmaya başladı. Buna göre İstanbul başta olmak üzere bazı illerde belediyelerin aldığı kararlarla ulaşımda ücret alınmayacak. Ancak bu tüm illeri kapsamıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN