Kuş gribi geri döndü!

Kuş gribi geri döndü!

Tüm dünya koronavirüsün pençesindeyken Japonya'dan gelen son dakika haberi sağlıkçıları şoke etti. Kuş gribi benzeri vakaların yeniden görülmesi üzerine yapılan testlerde korkulanın olduğu ve kuş gribinin geri döndüğü belirlendi.

Tüm dünya, ilk olarak Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre sonra pandemiye dönüşen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını konuşurken ve halen buna bir çözüm bulunamamışken tıp dünyasını adeta yıkan son dakika haberi bu kez Japonya'dan geldi. Yaygın olarak kuş gribi benzeri vakalarının görülmesi üzerine Japonya'nın Kagawa eyaletinde araştırmalar yoğunlaşırken vakaların kuş gribi olduğu kesinleştirildi. İşte endişe veren haberin ayrıntıları...

ÇOK SAYIDA TAVUK ÖLDÜ

Japonya'nın batısındaki Kagawa eyaletinin Seto İç Denizi'ne bakan Mitoyo şehrindeki bir tavuk çiftliğinde çok sayıda tavuk öldü.

H5 TİPİ KUŞ GRİBİ TESPİT EDİLDİ

Çiftlik yöneticilerinin eyaletteki besi hayvanları hijyen merkezine durumu bildirmesi üzerine yapılan detaylı araştırmada, kümeste H5 tipi kuş gribi tespit edildi.

YÜZ BİNLERCE TAVUK İTLAF EDİLECEK

Bunun üzerine kümesteki yaklaşık 330 bin tavuğun itlaf edilmesi kararı verildi. Öte yandan çiftliğin 3 kilometre çevresinde tavukların dolaştırılması ve yumurta nakliyatı ile 10 kilometre çapına sevk edilmesi yasaklandı.

TARIM BAKANINDAN AÇIKLAMA

Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanı Nogami Kootaroo, düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin Başbakan Suga Yoşihide'nin bilgilendirildiğini belirtti. Bakan Nogami, "Bir salgını önlemekte ilk eylem önemli ve eyalet idaresi ile iş birliği halinde bakanlığımız tüm tedbirleri almak istiyor." dedi.

Kagawa'da Ocak 2018'de de bir başka çiftlikte kuş gribi tespit edilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN