Kütahya'da 7 Haziran seçim sonuçları parti ve milletvekili dağılımı

Kütahya'da 7 Haziran seçim sonuçları parti ve milletvekili dağılımı

Kütahya'da 7 Haziran genel seçim sonuçlarına göre AK Parti 3, MHP 1 milletvekili çıkardı. AK Parti'den Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel; MHP'den ise Alim Işık milletvekili seçildi.

AK Parti'den Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel; MHP'den ise Alim Işık milletvekili seçildi.

Mustafa Şükrü Nazlı kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya 1 .sıra Adayı.1966 yılında Kütahya’da doğdu. Eğitimine Abdurrahmanpaşa ilkokulunda başladı. 1983 yılında Kütahya Lisesini bitirdi. Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde devam eden Nazlı, 1988 yılında Jeoloji Mühendisi olarak mezun oldu. Genç yaşlardan itibaren siyasete başlayan Nazlı, kapatılan Refah Partisinde 1996-1997 yıllarında Refah Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2002 yılında AK Parti il başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2003 ve 2006 yıllarında yapılan olağan kongrelerle AK Parti İl Başkanı seçilerek görev yaptı. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı oldu. Ancak bu süreçte aday gösterilemeyen Nazlı, İl Genel Meclisi üyesi seçildi. Nazlı, yapılan görev dağılımında İl Genel Meclisi Başkanı oldu.2011 yılına kadar İl Genel Meclis Başkanlığı yapan Nazlı 2011 yılında yapılan genel seçimlerde milletvekili olmak için İl Genel Meclis Başkanlığından istifa etti. Aday olamayan Nazlı bugüne kadar birçok sivil toplum örgütünde yöneticilik yaptı.7 Haziranda yapılacak milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’nin Kütahya’da 1. sıra milletvekili adayı olan Nazlı evli ve 2 çocuk babasıdır.

Vural Kavuncu kimdir?

Vural Kavuncu, 8 Mart 1966'da Kütahya Tavşanlı'da doğdu. Baba adı Salih, anne adı Nuran'dır.

Tıp Doktoru, Öğretim Üyesi Prof. Dr.; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimini tamamladı.
Fırat Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı kurucu öğretim üyeliği yaptı. 1995'te yardımcı doçent, 1998'de doçent oldu. 1999'da ikinci uzmanlığını tıp fizyolojisi alanında bitirdi. 2002'de Afyon Kocatepe Üniversitesine geçti. 2004'te profesör oldu. Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Müdürlüğü görevini yürüttü. Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyelikleri ile Senato Üyeliği gibi görevlerde bulundu. Çok sayıda ulusal ve uluslarası bilimsel makale ve tebliği bulunmaktadır. Kaplıca sağlık turizmi alanında ulusal ve uluslararası projeler yürüttü. Değişik sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Kavuncu aynı zamanda meslek dernekleri ve kurullarında görev yapmaktadır.
2011 yılında 24. dönem Kütahya milletvekili olarak Parlemento'ya katıldı. TBMM çalışmaları kapsamında Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi oldu. Kavuncu Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Türkiye Macaristan Parlementolararası Dostluk Grubu Türkiye başkanlığını yürütmektedir.
İyi düzeyde İngilizce bilen Kavuncu, 2 çocuk babasıdır.

İshak Gazel kimdir?

AK Parti Kütahya Milletvkili Aday Adayı İshak Gazel, siyasi hayatına çay dağıtıp, bayrak asarak başladığını kaydetti.
33 yaşında İl Başkanlığı görevine getiriliğini belirten Gazel, AK Parti’nin en genç il başkanı ünvanıyla görev yaptığı 1,5 yıl içinde 2 seçimi partinin oylarını artırarak sonuçlandırdığını ifade etti. Gazel, küçüklüğünde parti binasında çay dağıtıp, seçim dönemlerinde bayrak astığını söyledi.
Türkiye’de büyük şehirlerin genelde çevrelerindeki tüm illerden göç aldığını belirten Gazel, çevresinde büyüyen ve göç alan bu kadar fazla şehir olan Kütahya’dan başka il olmadığını, bunun da buraya kadar gelen yatırımcıları çevre illere kaydırdığını, bunu aşmanın yolunun da İstanbul-Antalya, Ankara-İzmir arası ana yolların Kütahya’dan geçmesini sağlamak olduğunu söyledi.
Gazel, endüstriyel tarım, ihracat, termal turizm, sağlık turizmi gibi şehrimizin avantajlı olduğu konular ana konular olduğu takdirde sanayinin büyümesinin önünde engel kalmayacağını dile getirdi.
İshak Gazel, şehir olarak devlet desteği almak konusunda sıkıntı yaşandığını ancak bu imkanları kentin özel sektör için cazip hale getirilmesi gerektiğini belirtti.
Kütahya’dan hızlı büyüyen illere göre üniversitemnin daha fazla yatırım aldığını vurgulayan Gazel, "Havalimanının buraya yapıldığını, Zafer Kalkınma Ajansı’nın buraya kurulduğunu ancak girişimcilerimizi çevre illere kaptırıyoruz" ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN